0

Penne brokkolival

Hozzávalók 4 személyre. 350g-400g penne tészta, 1 kg brokkoli (vágott virág szeletelve) 1-2 chili paprika, apróra vágva, 2 nagy gerezd fokhagyma, szeletelve, olívaolaj, só és egy kis fekete bors ,15-20 dkg  parmezán vagy pecorino sajt , de lehet természetesen bármilyen sajtot használni. Penne brokkolival elkészítése. Melegítsük fel egy a nagy serpenyőt, és tegyünk bele egy kevéske olívaolajt. Adjuk hozzá a fokhagymát és a chili paprikát és pirítsuk át viszonylag közepes lángon körülbelül 1 percig, nem kell félni, hagyjuk nyugodtan, hogy a fokhagyma had barnuljon meg.

Penne brokkolival elkészítve

Penne brokkolival elkészítve

Tegyük hozzá a karikára vágott brokkolit, sózzuk, borsozzuk meg. Pároljuk nagyon óvatosan egy pár percig, csak egy kis vizet adjunk majd hozzá a serpenyőbe, és továbbra is főzzük alacsony lángon, és kevergessük rendszeresen.Míg a brokkoli párolódik, elkészítjük a tésztát, szigorúan követve a tészta csomagolásán található utasításokat.Amikor a víz majdnem elpárolog a brokkoliról, akkor adjunk hozzá még néhány kanál vizet és továbbra pároljuk a brokkolit lassan, amíg a tészta is kész lesz. Szűrjük le a tésztát, és a főzővizéből tegyünk egy keveset félre. Adjuk hozzá a lecsepegtetett tésztát a brokkolihoz, és egy kevés főzővízzel keverjük el.  A tetejére tesszük a lereszelt parmezán sajtot.Azonnal tálaljuk , aki szereti, az tehet hozzá egy kis extra sajtot.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014