0

Parmezános sült brokkoli

A brokkolit megsütjük vékonyra szeletelt fokhagymával, majd teszünk rá  frissen facsart citromlevet, citromhéjat, parmezán sajtot, bazsalikomot, és  megszórjuk pirított fenyőmaggal. Ez egy tökéletes kiegészítője lehet sok grillezett ételeknek. Szuper könnyű elkészíteni. Parmezános  sült brokkoli hozzávalók. 3 evőkanál fenyőmag,  40-50 dkg brokkoli,  4 gerezd fokhagyma, megtisztítva és vékonyra szeletelve,  6 1/2 evőkanál olívaolaj, elosztva,  1 1/2 teáskanál só,1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors,

2 teáskanál reszelt citromhéj,  2 evőkanál frissen facsart citromlé,  1/3 csésze frissen reszelt parmezán sajt,  2 evőkanál friss bazsalikom juliennre vágva (kb. 12 levél) .Parmezános sült brokkoli elkészítése.Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokosra.Szórjuk a fenyőmagot rá egy sütőlapra, és tegyük be az előmelegített sütőbe 5-7 percig, amíg illatos lesz. Rázzuk meg a tepsit a sütés felénél, így a fenyőmag egyenletesen fog megpirulni. Vegyük ki majd a sütőből és tegyük félre, hagyjuk kihűlni teljesen. Növeljük a sütő hőmérsékletét 190 fokra.

Parmezános sült brokkoli ebédre

Parmezános sült brokkoli ebédre

Vágjuk le a brokkoli virágokat a vastag szárakról, úgy egy cm-re a szár alatt, ahol csatlakozik a virághoz. Vágjuk le a nagyobb virágdarabokat a fejről egy kis késsel, húzzuk el a virágokat egymástól. Tegyük a brokkoli virágokat egymás mellé egy rétegben egy nagykarimájú tepsibe. Szórjuk meg a fokhagymával a brokkolit és szitálva tegyük rá az 5 evőkanál olívaolajt. Meghintjük a sóval és a borssal. Addig sütjük, amíg ropogós lesz és a virág is megbarnul, körülbelül 20-25 perc. Vegyük ezután ki a sütőből brokkolit és azonnal locsoljuk meg a 1 1/2 evőkanál olívaolajjal, szórjuk rá a reszelt citromhéjat, a citromlevet, a fenyőmagot, a parmezán sajtot, és a bazsalikomot. Melegen tálaljuk.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014