0

Parmezános brokkoli golyók

A parmezános brokkolis golyók hagyományosan egy brokkoli előétel, de fel lehet tálalni köretként vagy nassoláshoz. Ez a finom brokkolis és sajtos étvágygerjesztő golyót szereti minden korosztály, így nem számít, mekkora a család vagy milyen eseményre készítjük, akkor is nagyon gyorsan elfogy. Miután megsütjük, ezek a brokkoli golyók egy kissé ropogós külső burkolattal rendelkeznek, puha belsejük van, és a brokkoli finom íze csodálatosan keveredik az egyéb összetevőkkel.

A parmezános brokkoli golyók recept egy egyszerű kombinációja az apróra vágott brokkoli virágtölteléknek, amit összekeverünk parmezán sajttal, hagymával és tojással.  A parmezános brokkolis golyók elkészítése egy nagyszerű lehetősége annak is, hogy a gyerekek egyenek minél több zöld növényi ételt, és remélhetjük, hogy valóban ízlik is nekik (és még fog kérni többet is). Ezt az előételt előre el lehet készíteni, és hűtőszekrényben kell tárolni sütés előtt.

Ebből készülnek a parmezános brokkoli golyók

Ebből készülnek a parmezános brokkoli golyók

A sütést követően, egyszerűen vegyük ki a sütőből és helyezzük egy tálaló tálcára, és tálalhatjuk egy fogpiszkálóra tűzve. Hozzávalók : 40-50 dkg apróra vágott brokkoli , 15 dkg  reszelt parmezán sajt ,1 közepes hagyma, kockázva 6 tojás, felverve,4-5 evőkanál vaj, olvasztott , 1 teáskanál őrölt fekete bors 1/2 teáskanál só, fokhagyma. Elkészítés:Pároljuk meg a brokkolit, amíg megfőtt, de még szilárd az állaga (kb. 5 perc). Amint egy villa átcsúszik a brokkolin könnyen, vegyük le a tűzről és hűtsük le. Ne főzzük túl!

Egy nagy tálban keverjük össze a brokkolit, a parmezán sajttal, a hagymával, a tojással, a vajjal, borssal, fokhagymával és sóval. Fedjük le, és hűtsük le a hűtőszekrényben körülbelül 1 órát, amíg nedvesség fel nem szívódik. Melegítsük elő a sütőt 160-170 fokosra. Készítsünk a hűtött keverékből 1 cm golyókat, és tegyük bele őket egy közepes tepsibe. Süssük 15-20 percig az előmelegített sütőben, amíg megbarnulnak. Megjegyzés: túlfőzéskor kiszáríthatjuk őket.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014