0

Parmezános brokkoli és a karfiol saláta

Hozzávalók: 400  g brokkoli virág falatnyi darabokra vágva, 400 g karfiol virág falatnyi méretű darabokra vágva, 2 tojás, könnyedén felverve, 100g reszelt parmezán sajt, 120-250ml olívaolaj, 1/2 teáskanál só, 600g friss spenót levél, 1/2 citrom héja, 1 citrom leve,60ml extra szűz olívaolaj,1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors. Hogyan is  készül a parmezános brokkoli és karfiol saláta? A brokkolit és a karfiolt tegyük egy nagy tálba. A felvert tojásokat egyenletesen próbáljuk meg eloszlatni a brokkolin és a karfiolon, keverjük gyengéden össze az egészet.

Helyezzük a parmezán sajtot egy nagy tálcára vagy sütőedénybe, és a tojásos zöldségeket vonjuk be a parmezán sajttal egyenletesen.Töltsünk olívaolajt egy nagy serpenyőbe, annyit, hogy az olívaolaj 0,5 cm magasan legyen a serpenyő alján. Melegítsük fel az olíva olajt közepes-magas hőmérsékleten. Amikor az olaj elég forró, óvatosan tegyük bele kisebb adagokban a parmezánnal bevont zöldséget. Ne zsúfoljunk sokat egyszerre a serpenyőbe. Süssük kisebb tételekben, ha szükséges.

Parmezános brokkoli és a karfiol saláta alapanyagok

Parmezános brokkoli és a karfiol saláta alapanyagok

Hagyjuk, hogy a zöldségek rendesen süljenek át, körülbelül három percig süssük oldalanként. Ha kisütöttük az egészet, akkor készítsük el a spenótot. Tegyük a spenótot egy nagy tálba. Egy kis tálban, habverővel keverjük össze a reszelt citromhéjat, a citromlevet, az extra szűz olívaolajt, a sót, és a borsot. Ezt öntsük rá a spenótra, adjuk hozzá a parmezán bevonatú.zöldségeket. Keverjük össze és tálaljuk. Rendkívül finom , és könnyű étel. Grillezéseknél kiválóan alkalmas lehet köretként.

  
Iktatva: Saláta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013