0

Paprikás csirke brokkolival és sült rizs

Hozzávalók.8-12 bőr nélküli kicsontozott csirkecomb (800 g),1 nagy vöröshagyma (csak a 1/2), zúzott fokhagyma 2 teáskanál (10 ml) ,2,5 dl csirke húsleves,  2 evőkanál paprika (10 ml),  1/2 teáskanál só (2 ml), 1/2 teáskanál fehér bors (2 ml), 2 teáskanál szezámmag olaj (10 ml,   apróra vágott hagyma,  2 szár zeller,  Főtt rizs , 2 evőkanál szójaszósz (15 ml),  1/2 teáskanál curry por enyhe (2 ml),   csipet bors friss, 1 csirke húsleveskocka, 350 gramm fagyasztott brokkoli .

Paprikás Csirke brokkolival és sült rizs elkészítése.  Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajt és pirítsuk meg a csirkecombokat közepesen magas hőmérsékleten. Vágjuk össze a hagymát apróra és adjuk csak a felét a serpenyőbe. Tegyük bele a fokhagymát is és pirítsuk meg őket körülbelül 1 perc alatt.Tegyük bele akkor a húslevest és a fűszereket, és keverjük össze a pirított csirkével. Forraljuk fel, és részben fedjük le az edényünket. Csökkentsük ekkor a hőt közepesen alacsony hőmérsékletre, és pároljuk össze az anyagokat.

Paprikás csirke brokkolival  készülőben

Paprikás csirke brokkolival készülőben

Nézzük meg elég gyakran, nehogy felszívja a szószt teljesen a csirke.  Amíg párolódik, addig  melegítsünk fel szezámolajt, egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a maradék apróra vágott hagymát.Vágjuk  finomra a zellert, és tegyük hozzá. A hideg főtt rizst, a szójaszószt, a curryt és a friss borsot is keverjük bele.Adjuk hozzá a húsleveskockát , és főzzük össze a keveréket.  A  brokkolit  a  mikrohullámú sütőben pároljuk meg egy nagy tálban  fedővel.Főzzük magas hőmérsékleten öt percig, majd hagyjuk állni. Ha mindennel készen vagyunk, akkor a paprikás csirkét melegítsük fel újra, és a brokkolival és rizzsel tálalhatjuk.

  
Iktatva: Csirke Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014