0

Póréhagymás, brokkolis tartlet

A tartlet tulajdonképpen eredetileg gyümölcstortát jelent, de mint azt a példa bizonyítja, a töltelék az akár lehet zöldségekből is. A póréhagyma és a brokkoli együtt is lehet egy variáció, de bármilyen egymáshoz illő zöldségeket is felhasználhatunk. A tartlet hozzávalói: 1 csomag leveles tészta, 3 db póréhagyma, 30 dkg brokkoli, 5-6 szelet baconszalonna, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, ami lehet, hogy kissé soknak tűnik, de legyen jó sajtos a teteje, bors, só ízlés szerint.

Elkészítése: A póréhagymát megmossuk, majd lehetőleg egyforma nagyságú karikákra szeleteljük fel. 2-3 evőkanál olajon megpároljuk, közben sózzuk és borsozzuk. A leveles tésztát kiterítjük, és egy tányért rátéve kör alakú tésztát vágunk belőle. A bacon szeleteket apróra vágjuk, és a póréhagyma olaján egy egészen kevés ideig megpirítjuk, 1-2 perc. A tésztát egy tortasütőbe tesszük, rászórjuk a megpárolt póréhagymát és a bacon kockákat, majd 6-7 percig sütjük 170 fokon.

Póréhagymás, brokkolis tartlet készítése

Póréhagymás, brokkolis tartlet készítése

Amíg sül, a brokkolit sós vízben előfőzzük és lecsepegtetjük. A tejszínt és a tejfölt a tojás sárgákkal és a reszelt sajttal alaposan összekeverjük. Ha letelt a tészta elősütési ideje, akkor a brokkolit elrendezzük a póréhagyma köré, és a tejfölös-tejszínes masszát ráöntjük a tésztára. Visszatesszük a sütőbe, és 15 percig még sütjük. Szeletelhető, fogyasztható melegen és hidegen egyaránt. Kirándulásokra kiválóan csomagolható, szendvicsként is vihetjük magunkkal.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012