0

Párolt csirkecomb brokkolival

Hozzávalók:16 nagy gerezd fokhagyma, hámozatlan, 1 csokor brokkoli, 70-80 dkg, 10dkg általános liszt, 1/4 teáskanál só,1/4 teáskanál frissen őrölt bors,  80 dkg csontos csirke comb, bőrét  és zsírját  távolítsuk el, 1 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1/2 csésze száraz fehérbor, 1 csésze csökkentett nátrium csirke húsleves,  4 szál friss kakukkfű, 1/2 teáskanál szárított,1 teáskanál kukoricaliszt vagy rózsanád, 1 evőkanál víz,8 fekete olajbogyó, kimagozott, 1 evőkanál citromlé,2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem.Elkészítés: Helyezzük a gerezd fokhagymákat, egy kis lábas vízbe, és fedjük le.

Forraljuk fel és 5 percig főzzük. Szűrjük le, és ekkor a fokhagyma héja leválik. Tegyük most félre. Vegyünk 1 liter vizet, forraljuk fel egy közepes lábasban, amibe gőzölő kosarat teszünk. Pároljuk a brokkolit puhára körülbelül 4-5 perc alatt. Vegyük ki a gőzölő kosárból és tegyük félre. (Másik módszer lehet, hogy mikrohullámú sütőben pároljuk meg a brokkolit, 1/4 csésze víz hozzáadásával, fedjük le, és 3-5 percig pároljuk. Majd szűrjük le)Keverjük össze a lisztet, a  sót , a borsot  egy lapos tányéron. Forgassuk bele csirkét a liszt keverékbe, verjük le a felesleget róla.

Melegítsük fel az olajt egy nagy serpenyőben, közepes-magas hőfokra.Adjuk hozzá a csirkét és főzzük, amíg megbarnul minden oldalon 4-5 percig összesen. Ezután tegyük a csirkét egy tányérra.Öntsük a bort a serpenyőbe, és forraljuk fel, megkeverve. Forraljuk néhány percig, amíg csökken 1/4 csésze mennyiségre. Adjuk hozzá a húslevest, a kakukkfüvet és a gerezd fokhagymákat, majd forraljuk fel. Csökkentsük a hőt alacsonyabbra, és adjuk hozzá a csirkét.

Ezekből készül a párolt csirkecomb brokkolival

Ezekből készül a párolt csirkecomb brokkolival

Fedjük le és pároljuk, amíg a csirke átfő rendesen, körülbelül 20 perc alatt.Egy lyukas kanállal, vagy fogóval, tegyük át a csirkét és a fokhagymát egy tálra és tartsuk melegen. Oldjuk fel a kukoricakeményítőt vízben, egy kis tálban. Keverjük bele a serpenyőbe és lassú tűzön, keverés mellett, 30 másodperctől 1 percig, vagy amíg kissé besűrűsödik. Hozzáadjuk a brokkolit, az olajbogyót és a citromlevet. Kanalazzuk a brokkoli mártást a csirkére és a fokhagymára. Díszítsük petrezselyemmel.

  
Iktatva: Csirke Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013