1

Párolt brokkoli

Hozzávalók: 2 kiló friss brokkoli, 5 evőkanál Bariani extra szűz olívaolaj, 1 teáskanál oregánó, 2 teáskanál finomra őrölt só, 2 evőkanál frissen facsart citromlé, 1 csipet Cayenne bors. A párolt brokkoli elkészítése: Először is alaposan mossuk meg és öblítsük le a brokkolit hideg folyó csapvízben. Ezután egy éles konyhakéssel vágjuk le a leveleket és a kemény részeit a brokkolinak. Egy nagy fazekat töltsünk fel vízzel, tegyünk bele az 1 teáskanál sót, majd a vizet forraljuk fel. Ha megvan a gördülő forraljuk, helyezzük az egész vagy darabolt brokkolit bele a vízbe, és főzzük, addig, amíg a brokkoli szárát, ha egy villával megszúrjuk, könnyen belemegy.

Párolt brokkoli tálalva

Párolt brokkoli tálalva

Miután a brokkoli megfőtt, szűrjük le a vizet, és tegyük a brokkolit egy tálaló tálra. A következő hozzávalókat tegyük egy kis tálba, majd adjuk hozzá az extra szűz olívaolajt, az őrölt oreganot, a cayenne borsot, a sót, és a frissen facsart citromlevet. Egy kanállal vagy habverővel gyorsan keverjük össze ezeket a hozzávalókat, amíg egyenletes keveréket kapunk az egészből. Végül keverjük össze az olívaolaj keveréket és a brokkolit. A brokkoli tálalhatjuk vagy melegen köretként, vagy önmagában, vagy egy saláta részeként is akár. Reméljük, élvezik majd ezt a receptet, a párolt brokkoli e módon való elkészítése könnyű és nagyon ízletes.

  
Iktatva: A brokkoli Címkék: 

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Párolt brokkoli"

  1. Bősze Viki szerint:

    Ez főtt brokkoli.

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014