0

Párolt brokkoli olajbogyóval

A brokkolit  nem kell főzni sokáig, csak gyorsan, amíg fényes, zöld még roppanós lesz. Valójában az íze felerősödik, amikor lassan pároljuk. Tudjuk élvezni ezt a zöldség köretet, fokhagymás  bruschettával , vagy összekeverve  tésztával és  frissen reszelt pecorino, vagy parmezán sajttal. Hozzávalók 4 személyre.4 kis fej brokkoli, tengeri só és frissen őrölt bors, 1/4 csésze olívaolaj, 1 hagyma, 1 evőkanál apróra vágott majoránna vagy oregano, 3 gerezd fokhagyma, durvára vágva, 2 evőkanál olíva paszta vagy apróra vágott Gaeta olajbogyó, 1/2 citrom reszelt héja.

Párolt brokkoli olajbogyóval elkészítése.  Szedjük le a szárakat a brokkoli koronáról. Hámozzuk le a vastag héját és vágjuk, le a szárat majd vágjuk őket 2 cm-es darabokra. Hámozzuk meg a brokkoli koronát, majd különítsük el azokat virágtól. Vegyünk 2 liter vizet, forraljuk fel, sózzuk, majd tegyük bele a brokkolit. 5 percig főzzük (akkor is, ha a víz alig visszatér a forrásba), majd egy szűrőedénybe szűrjük le, de tartsunk meg egy pohár főzővizet. Vágjuk fel apróra, kisebb falatnyi méretűre.

A készülő párolt brokkoli olajbogyóval

A készülő párolt brokkoli olajbogyóval

Melegítsük fel az olívaolajt egy nagy serpenyőben, majd adjuk hozzá a hagymát, a majoránnát és a fokhagymát. Főzzük, közepes-alacsony lángon, kevergetve, amíg a hagyma megpuhul, ez 5-7 perc. Keverjük ekkor hozzá az olajbogyópépet, majd adjuk hozzá a brokkolit.  Tegyük bele a sót, a borsot, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a brokkolit félretett főzővizét és főzzük kíméletesen, amíg a brokkoli nagyon puha nem lesz, 15 és 20 perc. Melegen tálaljuk. kiváló köret.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014