0

Nagyon zöld lencseleves brokkolival

A lencse úgy tűnik, hogy jól illeszkedik egy olyan levesbe is, amihez zöld színű zöldségeket, köményt és koriandert adunk és így egy enyhe csípős leves lesz belőle. Ha tehetjük, akkor francia zöld lencsét használjunk. A recept hozzávalói:2 evőkanál extra szűz olívaolaj,  2 nagy sárga hagyma, felaprítva,1 1/4 teáskanál só,  2 evőkanál plusz 4 csésze víz,1 csésze zöld francia lencse,  8 nagy zöld mángold levél, 1 közepes burgonya , kb. 10 dkg, spenót, 4 mogyoróhagyma, 5 csésze növényi húsleves, 2 csésze apróra vágott brokkoli, 1 evőkanál köménymag, enyhén pirított , 1/2 teáskanál őrölt koriander.

1 csésze apróra vágott friss koriander, 2 evőkanál apróra vágott friss menta. ½ evőkanál  paprika, darált. Frissen őrölt bors ízlés szerint, 1 evőkanál friss citromlé. Morzsolt feta sajt a díszítéshez. Elkészítése: Melegítsünk 2 evőkanál olajt egy nagy serpenyőben magas hőfokon. Adjuk hozzá a hagymát és 1/4 teáskanál sót, gyakran kevergetve pirítsuk meg, amíg a hagyma kezd barnulni, körülbelül 5 percig. Csökkentsük a hőt alacsonyra, majd adjunk hozzá 2 evőkanál vizet és fedjük le. Főzzük gyakran kevergetve, amíg a hagyma mély karamell színű nem lesz, 25- 35 percig.

Eközben öblítsük le a lencsét ,majd a maradék 4 csésze vizet tegyük egy leveses fazékba.Forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, fedjük le és főzzük 20 percig. Vágjuk ki a fehér bordákat a mángoldból, aprítsuk fel a zöld levelét és szeleteljük fel. Vágjuk a burgonyát kockákra, majd a spenótot is, és tegyük félre. Amikor a lencse megfőtt, keverjük bele a mángoldot, a krumplit, a mogyoróhagymát, öntsük bele a húslevest és a maradék 1 teáskanál sót.

Így készül a nagyon zöld lencseleves brokkolival

Így készül a nagyon zöld lencseleves brokkolival

Fedjük le és főzzük 15 percig. Ha készen van, a karamellízalt hagymát keverjük bele.  Főzzük még 5 percig. Keverjük hozzá a spenótot, a koriandert, a mentát, és a paprikát. Addig főzzük, amíg a spenót megpuhul, de még mindig élénkzöld marad, körülbelül 5 percig. Keverjünk hozzá 1 evőkanál citromlevet. Kóstoljuk meg és adjunk hozzá még citromlevet és a  borsot, ha szükséges. Díszítsük minden tányér levest egy kis olívaolajjal és morzsoljunk rá feta sajtot.

  
Iktatva: Leves Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013