0

Mustáros sonka tejszínes brokkolival

Hozzávalók 5-6 személyre.1, 75 kg füstölt sonka, 1 hagyma, hámozott, 1 sárgarépa, 2 babérlevél, 12 db bors, 200ml narancslé, 2 narancs, apróra vágva, marék szegfűszeg, 2 teáskanál teljes kiőrlésű mustár, 2 teáskanál lágy barna cukor, 2 teáskanál lekvár, frissen őrölt fekete bors. A brokkolihoz a hozzávalók. 500g  brokkoli, vágott virága, 100ml tejszín,  25g  cheddar sajt, reszelt,  25g, parmezán, reszelve. Mustáros és lekváros sonka tejszínes brokkolival elkészítése.

Áztassuk be a sonkát egy éjszakára hideg vízbe. Másnap vegyük ki a sonkát a vízből és tegyük bele egy nagy serpenyőbe, és tegyünk rá friss hideg vizet. Adjuk hozzá a sárgarépát, a hagymát, a babérlevelet és a borsot. Lassan forraljuk fel, majd fedjük le fedővel és főzzük nagyon óvatosan 1 óra és 30 percig, közben vegyük alacsonyabbra a hőmérsékletet. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C / gáz 6-os fokozatra.Hagyjuk a megfőtt sonkát kihűlni a folyadékban körülbelül 30 – 40 perc alatt.Öntsük le a sonkáról a főzővizet, és óvatosan távolítsuk el a bőrét, és amennyire tudjuk a zsírosabb részeket is. Most vágjunk egy éles késsel rácsos mintát a füstölt sonkára és tegyük egy tálcára megpirítani.

A mustáros sonka tejszínes brokkolival készülőben

A mustáros sonka tejszínes brokkolival készülőben

Öntsük a tálca aljára a narancslevet. A karikára vágott narancs szeletekbe szúrjuk bele a szegfűszeget és tegyük ezt is a sonka köré. Keverjük össze a mustárt, a cukrot és a lekvárt, ízlés szerint borsozzuk, majd kenjük át vele a füstölt sonkát.Süssük együtt így őket 25 -30 percig, vagy amíg enyhén barna és karamellizált nem lesz. A brokkoli sütése. Főzzük meg a brokkolit forrásban lévő, sós vízben 3 percig, amíg éppen megpuhul, majd szűrjük le. Keverjük össze a tejszínnel és a sajtokkal.Süssük meg forró grill alatt 10 percig, vagy amíg a sajt aranysárga lesz. Szeleteljük fel a sonkát, és tálaljuk a sült brokkolival.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014