0

Muffin brokkolival töltve

A muffin nem is  annyira régen érkezett meg hazánkba. Az angoloknál nagyon népszerű sütemény. Nagyon sok fajta muffint lehet készíteni, az édestől elkezdve a sósig, minden fajtáját lehet szeretni. Így a brokkoli sem maradhatott ki a muffinos receptek közül. Használjuk fel a brokkolit ehhez a fajta étel elkészítéséhez is. A muffin hozzávalói: az igazi, eredeti muffinhoz a liszt az nem egyfajtából tevődik össze.

Ehhez a recepthez is kétfajta liszt kell: 20 dkg tönkölyliszt, ami teljes kiőrlésű, 20 dkg búzaliszt, 4 db tojás, 2 db vöröshagyma, 35 dkg brokkoli, 8 dkg kecskesajt, 1 dl olívaolaj, petrezselyem, 1 zacskó sütőpor, 4 dl víz, 2-3 evőkanál lenmag. Elkészítése: Vágjuk össze a vöröshagymát kockára, és pároljuk üvegesre. A brokkolit megtisztítjuk majd megpároljuk, és kihűlés után keverjük az üvegesre párolt vöröshagyma mellé.

Muffin brokkolival töltve ebből

Muffin brokkolival töltve ebből

A liszteket mérjük ki, keverjük össze, tegyük bele a tojásokat, a lenmagot, a sót, borsot, és a vizet.Keverjük össze, és az állaga ekkor legyen olyan, mint egy sűrűbb palacsinta tészta. Ebbe a tésztába keverjük bele a zöldségeket.és a hozzávalókat.Ezzel a keverékkel töltsük meg a muffin formákat, de nem teljesen, hanem csak a háromnegyed részéig. Tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe. Figyeljük a sütőt, ha a muffinok megkeltek, akkor lehet a tetejüket egy sajtdarabkával még megfejelni. Olyan 40 perc alatt lesznek készek. Hidegen is , melegen is fogyasztható.

  
Iktatva: Tészta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012