0

Mini bárány sültek brokkolival

Hozzávalók (4 személyre). 2 sovány kicsontozott bárányhús pecsenye mini (kb. 400g legyen maximum egyenként), 1 evőkanál olívaolaj, 2 tk őrölt kömény, 3 kis fej brokkoli (kb. 350 g egyenként), virágokra vágva,1/2 csésze (125ml) narancslé (kb. 2 narancsnak felel meg),1/3 csésze mentalevél. Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra. Helyezzünk a mini bárányhúsokat egy tálcára.

A báránypecsenyét dörzsöljük be egyenként 1 teáskanál olívaolajjal, és 1 teáskanál őrölt köménnyel.  Az őrölt köményt előtte kicsit meg is piríthatjuk, akkor jobb lesz az íze, egy száraz serpenyőben. Süssük a bárányhúst a sütőben 15 percig, majd növeljük a hőt 220 ° C-ra és süssük további 10 percig. Sütés után pihentessük a bárányhúst legalább 5 percig, majd csak utána szeleteljük fel.

A bárány sült brokkolival alapanya

A bárány sült brokkolival alapanya

Amíg a bárányhús sül, a brokkolit pároljuk meg, egy fedett fazékforrásban lévő vízben 4 percig, vagy amíg megfőtt ugyan, de még mindig élénkzöld a színe.Keverjük össze a narancsok levét, a maradék 1/2 evőkanál olívaolajjal. Tegyük bele a brokkolit egy tálba, majd szórjuk meg a mentával és a fél narancs levével. Öntsük rá a maradék öntetet a bárányra  és a brokkolira. A végén a bárányhúst, a  brokkolit ,a  chilit  és a  mentát , vagyis mindent összekeverünk és  készre sütjük

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014