0

Milyen évszakban ültessük a brokkolit?

Tervezi, hogy saját brokkolit termeszt? Szeretné tudni, milyen évszakban érdemes ezt csinálni?A brokkolinak  sok fajtája van, és  minden egyes fajtának  van  egy saját vetési és betakarítási ideje . De általában,  a brokkoli inkább a hűvösebb időjárást kedvelő  növény,  így olyan területeken érzi jobban  magát,   ahol a hőmérséklet,  nem annyira magas. A brokkoli legjobban nő a hűvösebb szezonban. Ha a brokkolit tavasszal szeretnénk telepíteni, akkor győződjünk meg arról, hogy elegendő időnk lesz a betakarítani, mielőtt az időjárás túl melegre fordulna.

Több kertész szívesebben veti el a brokkoli magokat beltérben. Ez szerintük segíthet előremozdítani a brokkoli vegetációs időszakát. Amikor a kitelepítjük a brokkolit, a sorok három méter messze legyenek egymástól. Ültessük a növényeket  másfél-két méter távolságra egymástól. A talaj pH értéke is nagyon fontos. Meg kell győződni arról, hogy a pH 5,8 és 6,5 között van, ez biztosítja a legjobb növekedést.A másik fontos dolog a növekvő brokkolinak, hogy egységes vízellátást biztosítsunk neki. Ezt reggel a legjobb megtenni, próbáljunk locsolni a nagy meleg előtti órákban.

Milyen évszakban ültessük a brokkolit?

Milyen évszakban ültessük a brokkolit?

Győződjünk meg arról, hogy elegendő vizet adtunk a brokkolinak. Nedvesítsük be a talajt annyira, hogy a legalább 8-10 cm mélyen nedves legyen. Ha ennél kevesebb vizet kapnak a növények, a brokkolinak sekélyek lesznek a gyökerei, és nem kap annyi tápanyagot, amennyire szüksége van. A brokkoli általában 65-70 nappal az ültetés után érik be. Akkor kezdhetjük felszedni a brokkolit, amikor a fejek a 3-6 cm nagyságot elérték. A betakarításkor, csak a fő szárat vágjuk le a körülbelül 10-12 cm-re a brokkoli fej alatt. Attól függően, hogy melyik fajtát ültettük, még teremhet néhány másodlagos kisebb fej is, miután a fő betakarítás elvégeztük. Ellenőrizzük, hogy a virágbimbók is zártak legyenek.

  
Iktatva: Termesztése Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012