0

Mikortól ehet a baba brokkolit?

A brokkoli talán nem a jó választás a baba első zöldség ételei között, mert gázokat okozhat. A brokkolit egy kicsit nehéz lehet a fiatal csecsemőnek megemészteni. A brokkolit a legjobb bevezetni a baba étrendjébe, ha a csecsemő már 8-10 hónapos. Ha a babának nem volt semmilyen emésztési problémája, akkor elkezdhetjük a brokkoli megismertetését. Mint mindig, most is javasoljuk, hogy konzultáljunk a gyermek orvosával, ha be szeretnénk bevezetni egy újabb zöldségfélét.

Miért jó a brokkoli a csecsemőknek?A brokkolinak nagyon magas a C-vitamin tartalma és remek forrása az oldható rostoknak. Ezek teszik a brokkolit olyan fontossá, hogy, vegyük fel a bébiétel receptek közé. Oldható rosttartalma segít fellazítani a beleket, mert megváltoztatja a formáját, ahogy áthalad az emésztőrendszeren. Hogyan válasszuk ki a brokkolit vásárláskor és hogyan tároljuk az otthon készült brokkolis bébiételt? Vásárláskor akkor friss a brokkoli, ha olyan brokkoli virágot vásárolunk, amely egyenletes színű.

Mikortól ehet a baba brokkolit?

Mikortól ehet a baba brokkolit?

A virág legyen sötétzöld, zsálya, vagy lila-zöld színű. Ügyeljünk arra, hogy nézzük át a virágot, mert nem lehet szürkés / penészes, és ne legyen semmilyen sárga színű virág a fej körül. Mindig tároljuk  a friss brokkolit nyitott  műanyag zacskóban a hűtőben, a zöldséges fiókban . A friss brokkoli  maximum 4 napig tárolható. A babának az a legjobb, ha főzzük a házi bébiételt brokkoliból, és a konzerv babaételt csak végszükség esetén kapja.

 

  
Iktatva: Babaételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012