0

Miket tudunk készíteni a főtt brokkoliból?

A brokkoli egy sokoldalú zöldség, élvezzük is ki változatosságát. A brokkolit fogyaszthatjuk párolt brokkoliként, keverhetjük a sült brokkolit vagy a párolt brokkolit bármihez, a brokkoli íze mindig csodálatos. De mindenezek között, leginkább a főtt brokkoli a leggyakrabban az a mód, ahogyan elkészítjük. A főtt brokkolit többnyire könnyű főzni, gyors és finom. Íme, néhány kedvenc étel a brokkoli felhasználásában:1. Brokkolis csirkemell-csirke íze csodálatos és kényelmesen elkészíthető.

Csak adjunk hozzá egy kevés sót és borsot a főtt brokkolihoz, és azt már tálalhatjuk is a gőzölgő forró csirke mellé.2. Csőben sült brokkoli, akár karfiollal keverve. Ez az étel igazán egészséges az ételek között. A párolt brokkoli és karfiol virág, sajttal, majonézzel és piros paprikával igazán hozza az ízeket. 3.Párolt brokkoli fekete babmártással. Ez egy egyszerű, mégis finom recept, amihez meg kell pirítani a brokkolit. Pirítsuk meg a főtt brokkolit olívaolajon, piros paprikával és fokhagymával. Adjunk hozzá egy kevés fekete babmártást.

Miket tudunk készíteni a főtt brokkoliból?

Miket tudunk készíteni a főtt brokkoliból?

4. Kék sajtos rakott brokkoli. Parmezán sajt helyett, amellyel többnyire ízesítjük a brokkolit, ehhez az ételhez használjunk reszelt kék sajtot. 5.Fincsi brokkoli saláta.  Remek kombinációkat készíthetünk. Főtt hús és brokkoli saláta körítve ecet, cukor, és majonéz öntettel, amelyhez akár mazsolát és a diót is adhatunk.A brokkoli gazdag C-vitamin, folsav-és kálium-, tartalma teszi a brokkolit olyan növénnyé, hogy rendszeresen hozzá kellene adnunk az ételeinkhez. Változatossága végül is nem ismer határokat, próbálgassuk a recepteket.

  
Iktatva: Felhasználása, konyhai praktikák Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014