Ez a villásreggeli pompás színekből áll, a bimbós brokkoli egy szuperétel, ami csupa ízből áll. Összeállítva itt a brokkoli a sós baconnal és a tojássárgájával. Próbáljuk meg ezt a nagyon egyszerű villásreggelit. Hozzávalók. 200g lila bimbós brokkoli, összevágva és megmosva, 4 szelet szalonna, 2 nagy tojás Az öntet:60ml repceolaj, 15ml balzsamecettel, 15ml fehérborecet, 5ml dijoni mustár, 2.5ml porcukor,30ml apróra vágott friss petrezselyem, só és frissen őrölt fekete bors.
Ropogós kenyér a tálaláshoz. Meleg villásreggeli lila brokkoli salátából elkészítése. Vegyünk egy nagy serpenyőt, amiben vizet forraljuk fel. Adjunk hozzá egy csipet sót, adjuk hozzá a brokkolit, majd pároljuk 5 percig, vagy amíg a szár ellenőrzés után már puhának mutatkozik.Eközben elkészítjük az öntetet: tegyük bele az olajt, az ecetet, a mustárt és a cukrot egy kis edénybe. Habverővel keverjük össze, de egy villával is lehet, amelyiket jobban szeretnénk.Süssük meg a szalonnát egy forró serpenyőben, vagy tegyük akár a grill alá, 4-5 percre, amíg kellően pirosra nem sül.

Meleg villásreggeli lila brokkoli salátából
Forgassuk meg, hogy mind a két oldala piros legyen. Egy lyukas kanállal óvatosan engedjük bele a tojást egy kis serpenyőbe, amiben forró víz van, és hagyjuk főni 4-5 percig.Szűrjük le a brokkolit egy szűrőedénybe, majd tegyük át egy nagy tányérra. Az öntettel öntsük le a brokkolit és szórjuk meg petrezselyemmel.Szűrjük le a tojásokat, öblítsük le hideg vízzel, majd húzzuk le a tojáshéjat. Tegyük a szalonnát a brokkoli tetejére, majd a tojásokat is, de előtte vágjuk össze, így a tojás sárgája ráfolyik a brokkolira. Tálaljuk azonnal ropogós kenyérrel, amivel felitathatjuk a tojássárgáját. Jó étvágyat.