Hozzávalók:500 g lágyék vagy a hátszín marhahús vékonyan szeletelve, 500 g brokkoli virág, 2 evőkanál étolaj, 2 gerezd fokhagyma, nagyon apróra vágva, 1 teáskanál kukoricakeményítő 1 evőkanál vízben feloldva. A marha-páchoz: 1 teáskanál szójaszósz, 1 teáskanál kínai rizsbor (vagy száraz sherry), 1/2 teáskanál kukoricakeményítő, 1/8 teáskanál frissen őrölt fekete bors. A mártáshoz: 2 evőkanál osztriga szósz, 1 teáskanál kínai rizsbor (vagy száraz sherry), 1 evőkanál szójaszósz, 1/4 csésze csirke húsleves.
Marhahúsos brokkoli elkészítése: Pácoljuk be a marhahúst. Keverjük össze a marha – pác hozzávalókat egy közepes tálban. Hozzáadjuk a marhahúst, szeleteket és keverjük addig, míg teljesen bevonjuk a húst mindenhol a páccal. Hagyjuk állni 10-20 percig. Készítsük el a mártást: keverjük össze a mártás hozzávalóit egy kis tálba. Főzzük meg a brokkolit egy kis fazékforrásban lévő, sós vízben puhára, de ropogósra, körülbelül 2-3 perc alatt. Szűrjük le alaposan.Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt vagy wok edényt olyan magas hőmérsékletre, hogyha egy csepp vizet teszünk bele, az sisteregjen, és azonnal elpárologjon.

Ebből lesz a marhahúsos brokkoli
Hozzáadjuk a sütőolajt, majd beletesszük a marhahúst, lehetőleg az egész felületén a woknak vagy a serpenyőnek, hogy a marhahús szeletek lehetőleg ne érjenek össze. Süssük meg a marhahúst, majd szedjük ki az edényből. Az edényben maradt olajhoz adjuk hozzá a fokhagymát és süssük további 30 másodperctől 1 percig. Ezután öntsük hozzá a mártást, majd adjuk a blansírozott brokkolit is hozzá, és forraljuk fel. Öntsük rá a feloldott kukoricakeményítőt és főzzük kevergetve, amíg a szósz besűrűsödik és forrni kezd, 30 másodperc alatt. Tegyük vissza a marhahúst, és tálalhatjuk.