0

Marhahús gyökérzöldség püré és lila brokkoli

Hozzávalók 8 személyre. 700g steak, 1 cm kockákra vágva.Pác hozzávalói: 1 üveg vörösbor,  1 kisebb hagyma, apróra vágva, 1 sárgarépa, apróra vágva1 zeller szár, apróra vágva, 1 gerezd fokhagyma. Töltelék hozzávalói:100g sótlan vaj, 100ml pálinka,3 evőkanál olívaolaj,700ml húsleves lé, 1 evőkanál apróra vágott friss kakukkfű,  4 babérlevél,  Fekete bors, 2 evőkanál liszt.A tészta hozzávalói:400g liszt,  ½ teáskanál sütőpor, 175g marhafaggyú,  180ml forró víz, 2 teáskanál só. Püré hozzávalói:175 g sárgarépa, felkockázva, 175g paszternák, kockázva, 175 g zeller, kockára vágott,  2 gerezd fokhagyma, zúzva, 100ml tejszín, 60g sótlan vaj, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem.

Zöldségek: 600g lila bimbós brokkoli,  25g sótlan vaj, ½ citrom leve, 25g szeletelt mandula,  Só és bors.Marhahús puding gyökérzöldség püré és lila brokkolival elkészítése. Keverjük össze a pác hozzávalókat, és öntsük rá a felkockázott marhahúsra. Hagyjuk egy éjszakán át pácolódni. Másnap kiszedjük a húst és a zöldségeket a pácból és szárítsuk le. A páclevet tegyük, félre Egy serpenyőbe tegyük bele a vajat, és barnítsuk át a zöldségeket minden oldalukon. Majd hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Most adjuk hozzá a húslevest és a pálinkát. Forraljuk fel a pácot, hogy forrjon el az egy harmada és ekkor hozzátesszük a húst a babérlevéllel, a kakukkfűvel, és a fokhagymával.

Főzzük körülbelül 2 órán át, amíg a hús megpuhul. Vegyük ki a húst az edényből, majd szűrjük át a szószt egy finom szitán. Vegyük ki és dobjuk el a sárgarépát. A faggyúhoz tegyük hozzá az összes száraz hozzávalókat egy kupacban egy munkafelületen, keverjünk hozzá forró vizet. Gyúrjuk simára, majd vékonyra kinyújtjuk, és 8 pudingformába belesimítjuk. Töltsük meg a steak darabokkal, és néhány kanál levet is tegyünk tetejére, majd fedjük le egy kör alakú tésztával. Zárjuk le jól, és takarjuk le vajas zsírpapírral.

Süssük a pudingot 1 óráig, és tartsuk melegen.  Egy nagy serpenyőben vizet felforraljuk, és megfőzzük a répát, a paszternákot, a zellert és a fokhagymát 10-15 percig, vagy amíg meg nem puhulnak. Szűrjük le jól, és sima pürét készítsünk belőle egy mixerrel. Ízesítsük egyéni ízlés szerint. Melegítsük fel a vajat és a tejszínt együtt egy tiszta, közepes serpenyőben, és hozzáadjuk a pürét, keverjük jól össze. Tartsuk melegen tálalásig.Egy serpenyőben sós vizet forralunk, és a brokkolit addig főzzük, amíg puha, de ropogós marad. Szűrjük le jól, és tartsuk melegen.

Marhahús gyökérzöldség püré és lila brokkoli előkészület

Marhahús gyökérzöldség püré és lila brokkoli előkészület

Közben olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben és adjuk hozzá a citromlevet és a mandulát. Lassan főzzük, és keverjük folyamatosan, amíg a vaj és dió aranybarna nem lesz.Tálaláskor óvatosan fordítsuk a pudingokat az egyik oldalukon. Locsoljuk meg egy kicsit a mártással.  Díszítsük egy szál petrezselyemmel. A gyökérzöldség püréből alakítsunk ki csinos, kerek formákat. Szórjuk meg egy kevés apróra vágott petrezselyemmel. Rendezzük a brokkoli virágokat köréje. Locsoljuk meg a citromos mandulás vajjal , és tálaljuk.

  
Iktatva: Marhahús Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014