0

Marhahús, borsó és brokkoli

Ezt a tökéletes összetevőkből álló ételt készre sütjük, és egy gyors, egészséges ételt kapunk amit az egész család kedvelni fog. Előkészítési idő: 20-40 perc, főzési idő: 15 perc. Hozzávalók (4 személyre).  2 teáskanál mogyoróolaj, 80ml szója szósz, 2 teáskanál finomra reszelt gyömbér, 60ml kínai főző bor vagy sherry , 400g szeletelt marha hátszín keverjük , és készre sütjük csíkokban, 2 evőkanál földimogyoró olaj,  1 1/2 teáskanál kukoricaliszt, 80ml marha húsleves,1 hagyma, negyedekre vágva, 275 g brokkoli  virág , 150g borsó, díszítéshez,1 teáskanál méz.

Elkészítése: Tegyük bele az olajt, a szójaszószt, a gyömbért és a kínai főzőbort egy tálba, és keverjük össze. Hozzáadjuk a húst, és keverjük alaposan össze, amíg jól bevonja a pác a húst. Fedjük le és hagyjuk állni 20 percig.Melegítsük fel a fele mogyoró olajt egy wokban vagy egy nagyobb, mély teflon serpenyőben magas hőmérsékleten. Tegyük bele a pácolt marhahúst (megtartva a pácot), és süssük meg, kisebb tételekben, 2-3 percig, vagy amíg megbarnulnak.Keverjük össze a kukoricalisztet és marha húslevest egy habverővel addig, amíg sima állagot nem kapunk.

Marhahús, borsó és brokkoli

Marhahús, borsó és brokkoli

Töröljük ki a wok tisztára. Adjuk hozzá a maradék földimogyoró olajt, a hagymát, és pirítsuk meg magas hőfokon 2 percig. Tegyük bele a brokkolit, és keverjük össze, majd süssük készre további 3 percig. Tegyük vissza az összes húst a wokba és főzzük együtt, majd tegyük bele a félretett  pácot  és a kukoricaliszt keveréket is, és  ezekkel együtt további  1 percig süssük. Most a borsót, a mézet adjuk hozzá és ezzel is főzzük 1 percig. Tálaljuk párolt rizzsel.Megjegyzések: A kínai rizsborral készült rizs nyálkásabb.

  
Iktatva: Marhahús Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014