Hozzávalók.1 1/2 csésze fehér vagy barna rizs (375 ml), 3 csésze víz (750 ml), 1 teáskanál repceolaj (5 ml), 3 teáskanál előkészített fokhagyma (15 ml), 1 teáskanál frissen őrölt bors (5 ml), 1 teáskanál szárított chili pehely (5 ml), 1 hagyma, csíkokra vágjuk, 10-12 friss gomba felére csökken, 3 friss virág brokkoli, kis darabokra vágva, 1 cukkini, vágva, 1/2 inch botok, 1 evőkanál barna cukor (15 ml), 1 evőkanál szójaszósz (15 ml),
3 evőkanál földimogyoró mártás (45 ml), 2 evőkanál fokhagymás öntet (30 ml), 1/4 csésze kesudió (60 ml), steak (675 g).Marhahús és brokkoli rizzsel elkészítés. A rizst és a vizet tegyük be egy mikrohullámú sütőben is használható edénybe tetővel. Pároljuk meg 10 perc alatt közepes hőmérsékleten. Az olajt egy nagy serpenyőben, vagy egy tapadás gátló wokban felmelegítjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a hagymát és a szárított chili pelyhet. Adjuk hozzá a gombát és a brokkolit, majd tegyük bele a cukkini csíkokat.

Marhahús és brokkoli rizzsel készülőben
Keverjük össze a következőket egy kis keverőtálba: barna cukor, szója, földimogyoró mártás, fokhagymás öntet.Öntsünk rá a zöldségekre, keverjük össze, hogy egyenletesen mindent bevonjunk vele. Tegyük a zöldségeket egy tálba. Tegyünk félre egy adagot a zöldség keverékből egy kisebb tálba, és adjuk hozzá ehhez a kesudiót. Vágjuk fel a húst vékony csíkokra, és süssük meg a serpenyőben. Ha készen van, akkor tegyük vissza a zöldségeknek a nagyobbik részét, és a serpenyőben pirítsuk meg a hússal együtt. Tálaljuk rizzsel étkezés.