0

Marhahús és brokkoli rizzsel

Hozzávalók.1 1/2 csésze fehér vagy barna rizs (375 ml), 3 csésze víz (750 ml), 1 teáskanál repceolaj (5 ml), 3 teáskanál előkészített fokhagyma (15 ml), 1 teáskanál frissen őrölt bors (5 ml),  1 teáskanál szárított chili pehely (5 ml), 1 hagyma, csíkokra vágjuk, 10-12 friss gomba felére csökken, 3 friss virág brokkoli, kis darabokra vágva,  1 cukkini, vágva, 1/2 inch botok, 1 evőkanál barna cukor (15 ml), 1 evőkanál szójaszósz (15 ml),

3 evőkanál földimogyoró  mártás (45 ml), 2 evőkanál fokhagymás öntet (30 ml), 1/4 csésze kesudió (60 ml), steak (675 g).Marhahús és brokkoli rizzsel elkészítés. A rizst és a vizet tegyük be egy mikrohullámú sütőben is használható edénybe tetővel. Pároljuk meg 10 perc alatt közepes hőmérsékleten.  Az olajt egy nagy serpenyőben, vagy egy tapadás gátló wokban felmelegítjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a hagymát és a szárított chili pelyhet. Adjuk hozzá a gombát és a brokkolit, majd tegyük bele a cukkini csíkokat.

Marhahús  és brokkoli rizzsel készülőben

Marhahús és brokkoli rizzsel készülőben

Keverjük össze a következőket egy kis keverőtálba: barna cukor, szója, földimogyoró mártás, fokhagymás öntet.Öntsünk rá a zöldségekre, keverjük össze, hogy egyenletesen mindent bevonjunk vele.  Tegyük a zöldségeket egy tálba. Tegyünk félre egy adagot a zöldség keverékből egy kisebb tálba, és adjuk hozzá ehhez a kesudiót. Vágjuk fel a húst vékony csíkokra, és süssük meg a serpenyőben.  Ha készen van, akkor tegyük vissza a zöldségeknek a nagyobbik részét, és a serpenyőben pirítsuk meg a hússal együtt. Tálaljuk rizzsel étkezés.

  
Iktatva: Marhahús Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014