0

Mandulás brokkoli

A mandulás brokkolit akár  köretként is  fogyaszthatjuk. Már a nevéből is kitűnik, hogy nem egy szokványos, mindennapi köret. Nagyon egyszerűen elkészíthető, színesíthetjük vele étrendünket. A brokkoli felhasználásának egy újabb változata. Hozzávalók a mandulás brokkolihoz: 50-60 dkg brokkoli, 15 dkg szeletelt mandula, 2-3 gerezd fokhagyma, bors, só, 3-4 dkg vaj. Ha van otthon wok edényünk, akkor ebben készítsük, de bármi másban is természetesen elkészíthető.

A brokkolit először is alaposan mossuk meg, majd daraboljuk fel. A fokhagymát is szeleteljük fel vékony csíkokra, olyanra kb, mint a szeletelt mandula. Az edényünkbe tegyük bele a vajat, és forrósítsuk fel. Nem kell nagyon forróra, mert a brokkoli megéghet. Tegyük bele a megmosott brokkolit a fokhagyma szeletekkel együtt, és kezdjük el párolni őket. Kevergessük, a tűz legyen közepes erősségű az edény alatt.

Mindjárt kész a mandulás brokkoli

Mindjárt kész a mandulás brokkoli

Amikor egy kicsit már elkezd párolódni, akkor kezdhetjük el fűszerezni. Egy másik edényben az alatt a mandulát pirítsuk meg. Szárazon pirítjuk, de ott kell lenni mellette, és folyamatosan kevergetni, le ne égjen. Lassan pirul egyébként. Ha mind a brokkoli, mind a mandula elkészült, akkor egy nagyobb tálba szedjük ki a brokkolit, szórjuk rá a pirított mandulát, és tálalhatjuk. Nagyon különleges köret. Aki kicsit gazdagabban szeretné tálalni, az reszelhet még rá sajtot is, és sütőbe téve ráolvaszthatja.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012