0

Lila brokkoli és spagetti fokhagymával és chili paprikával

A lila bimbós brokkoli egy nagyon kedvelt  zöldség. A normál brokkoli is szép, persze, de a lila brokkolinak van néhány előnye. Először is, ez lila, és ez elég. Ez mindig jó. Másodszor, ez egy kicsit édesebb és a mintázata sokkal finomabb, mint a normál brokkolinak. Lila Brokkoli és spagetti fokhagymával és chili paprikával.Hozzávalók 2 személyre.

3 kövér gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1/2 teáskanál chili paprika por, tehetünk bele 3 teáskanál apróra vágott petrezselymet. 50ml olaj, só,200g spagetti. Három nagy marék lila bimbós brokkoli (lehet, hogy soknak tűnik, de összeesik)Lila brokkoli és spagetti fokhagymával és chili paprikával elkészítése.Egy serpenyőben melegítsük fel az olajt, tegyük bele a fokhagymát és egy kis chilit és állítsuk alacsony lángra a tűzhelyet. Pirítsuk meg nagyon óvatosan, míg a fokhagyma elkezd sisteregni.

Lila brokkoli és spagetti fokhagymával és chili paprikával alapanyaga

Lila brokkoli és spagetti fokhagymával és chili paprikával alapanyaga

Ekkor vegyük le a tűzről, és keverjük bele a petrezselymet (ha használunk), és egy csipet sóval ízesítsük meg.Forraljuk fel vizet, és főzzük ki benne a tésztát bő sós vízben. Kb. 3 percig főzzük, ez alatt nem fő még meg teljesen (lágy lesz, de még ropogós a belseje), és ekkor hozzáadjuk a brokkolit. Főzzük további 3 percig, majd szűrjük le.   Kevéske olajjal  keverjük össze. Parmezán sajttal tálaljuk, ha szeretjük a sajtot. Jó étvágyat ehhez a nagyon finom ételhez.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014