0

Lecsó brokkolival

A lecsós brokkoli első hallásra talán egy kicsit szokatlanul hangzik. A zöldségételek közé azonban feltétlenül érdemes mindenképpen beiktatni. Egészséges, könnyen elkészíthető, nem drága, és nem utolsósorban nagyon finom. Érdemes kipróbálni. A lecsós brokkoli hozzávalói: 60 dkg zöldpaprika, 60 dkg brokkoli, 25 dkg paradicsom, 2 kisebb fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 2-3 dl tejföl, 20 dkg reszelni való sajt, só, frissen őrölt bors, pirospaprika, lehet 1-2 szál zellerlevelet is bele tenni.

Elkészítése: A füstölt szalonnát összevágjuk, lehetőleg egészen apró kis kockákra. Zsírjára sütjük egy  nagyobb serpenyőben. A vöröshagymát szintén összevágjuk kockára, és a füstölt szalonna zsírjában megdinszteljük, előtte természetesen a megpirult füstölt szalonna kockákat kiszedjük a zsírból. A hagymára szórhatunk egy egész kevés pirospaprikát, hogy szép színe legyen. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, és tetszés szerint feldaraboljuk, ha lehet egyforma darabokra.

Finom lesz a lecsó brokkolival

Finom lesz a lecsó brokkolival

A paradicsomot és a brokkolit is megmossuk, felvágjuk, illetve a brokkolit rózsákra szedjük szét. A megpárolt vöröshagymához hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, brokkolit és a paradicsomot. Vizet adunk hozzá, de aki szereti, az száraz vörösborral is főzheti. Ízesítjük, és fedő alatt az egészet összefőzzük. A sajtot lereszeljük, összekeverjük a tejföllel, és ha minden megpuhult, akkor ráöntjük a kész lecsóra. A tejfölös sajtos öntettel már nem kell főzni, csak kicsit összemelegíteni. A szalonna kockákat rászórjuk tálalás előtt. Rendkívül finom.

  
Iktatva: Diétás ételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012