0

Lazac zöldfűszeres újburgonyával és brokkolival

Hozzávalók 4 személyre. A lazachoz. Kb. 10g bazsalikom levél, 5 g kapor,  60g sótlan vaj, szobahőmérséklet, 1 citrom reszelt héja, 1 db kb 1kg-os lazac, pisztráng vagy a tilápia, nyúzva, kicsontozva, így az 1 kg mennyiség felére csökken,1 evőkanál kiőrlésű mustár, sima liszt, 500 g omlós tészta, 1 tojás, Olívaolaj, Só, Fekete bors.Az újburgonyához.750g apró újburgonya, Kb. 10g bazsalikom, Kb. 5 g kapor. A brokkolihoz.1 nagy fej brokkoli, vagy 2 kisebb, 2 gerezd fokhagyma.

Lazac zöldfűszeres újburgonyával és brokkolival elkészítése. Melegítsük elő a sütőt 200 ° C / 6 gázfokozatnak felel meg.Szórjunk egy tiszta felületre lisztet, és terítsük ki a tésztát a lazac segítségével, akkora legyen, mint a lazac. Hagyjuk pihenni hűvös helyen. Tegyük a lágy vajat egy nagy tálba. Használjunk ollót, és nagyjából vágjuk a kaprot és a bazsalikomot össze. Sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.Fogjuk meg a lazacfilét egy száraz konyhai papírral, sózzuk, borsozzuk. Kenjük a vaj keveréket egy oldalára, és a teljes kiőrlésű mustárt a másikra.

Üssünk fel 1 tojást, de előtte mossuk meg. Helyezzük a lazacot a tészta közepére és egy ecsettel kenjük körül a tojással, sózzuk, borsozzuk. A tészta hosszabb oldalán vágjuk le a felesleges tésztát, hajtsuk rá a lazacra úgy, hogy a tészta rövidebb széleit is ráhajtva egy csinos csomagot kapjunk. Zárjuk össze az egészet, úgy, hogy a hajtás az alján legyen, és helyezzük át egy tapadásmentes tepsibe. Kenjük át tojással a tészta tetejét. Vágjunk a tésztát hátulján egy kis késsel keresztet, így 4 adag lesz belőle sütés után. 4 adag.

Ebből lesz a lazac zöld fűszeres újburgonyával és brokkolival

Ebből lesz a lazac zöld fűszeres újburgonyával és brokkolival

Végül szórjuk meg a lazac csomagot sóval és borssal. Süssük a sütőben 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarna és ropogós lesz.Közben a burgonyát forraljuk körülbelül 12-15 percig sós vízben, amíg meg nem puhul. Szűrjük át egy szűrőedénybe és hagyjuk lecsepegni. Szitáljuk meg olívaolajjal, és a felaprított kaporral és bazsalikommal szórjuk meg. Sóval és borssal ízesítjük.

Vágjuk a brokkolit virágokra. Egy serpenyőben főzzük meg forró sós vízben 3 percig, vagy ropogós marad, majd szűrjük le.Pirítsuk át a brokkolit egy száraz serpenyőben egy percig. Adjuk hozzá a fokhagymát és szitáljuk át olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk.Vegyük ki a lazacot a sütőből, és hagyjuk kissé lehűlni. Fogazott késsel vágjuk fel 4 adagra és tálaljuk a párolt brokkolival és a zöldfűszeres burgonyapürével.

  
Iktatva: Halak Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014