0

Lasagne brokkolival

Fő összetevői sajt, zöldség, tészta, paprika, paradicsom. Az olasz konyha remeke, illik a vegetáriánus étrendbe is. A recept 8 személyre szól, mint egy főétel.Piros, fehér, zöld és lasagne hozzávalók. 2 evőkanál extra szűz olívaolaj,  3 nagy piros kaliforniai paprika, apróra vágva15 dkg ricotta (kb. 2 csésze), 1kg brokkoli vágjuk darabokra, és kockákra,     2 -3 dl paradicsommártás,  12 lap száraz lasagne, 10 dkg mozzarella, reszelve (kb. 2 1/2 csésze), 1 1/4 csésze frissen reszelt parmezán (kb. 5 dkg).  Piros, fehér, zöld és lasagne elkészítése.

Egy nagy teflon serpenyőben, forró olajban mérsékelten magas lángon, pirítsuk meg a paprikát, kevergetve, amíg ropogósra nem puhul. Egy tálban keverjük össze a paprikát és a ricottát. A zöldség gőzölőben pároljuk meg vízgőzben a brokkolit, fedjük le közben és pároljuk addig, amíg ropogós marad, ennek az időtartama 3-tól 5 perc lehet. Ha készen van, akkor csepegtessük le, és keverjük össze a ricottával, majd sóval és borssal ízesítsük. Melegítsük elő a sütőt 106-170 fokosra.Öntsünk 1 csésze paradicsomszószt egy sütőedénybe, és takarjuk be 3 lasagne lappal, ügyelve arra, hogy ne érjenek egymáshoz.

Ebből készül a lasagne brokkolival

Ebből készül a lasagne brokkolival

A tésztalapokra körülbelül 1 1/2 csésze ricottás keveréket kanalazzunk rá és finoman terítsük szét a kanál hátával. Szórjuk meg 3/4 csésze mozzarella és 1/3 csésze ricotta parmezán keverékkel. Még 2 réteget készítsünk  ugyanilyen módon,  a rétegek kezdődjenek  és záródjanak  tésztával. Öntsük rá a fennmaradó paradicsomszószt, ügyelve arra, hogy a tésztát teljesen befedje, és megszórjuk a maradék mozzarellával és parmezánnal. Fedjük le fóliával a sütőedényt, tetejét, és süssük a sütő középső részében 30 percig. Az utolsó 10 percben vegyük le a fóliát, és süssük 10 percig, amíg a teteje bugyog. Hagyjuk  állni 5 percig a lasagne tésztát tálalás előtt.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2014