0

Kolbász és zöld lencse brokkolival

A recept igazi összetevője egy jó sült kolbász, egy halom lencse, fűszeres paradicsomos szósszal- egy zseniális kombináció. Hozzávalók: 8 közepes méretű, jó minőségű olasz kolbász, olívaolaj, 500g lila-Brokkoli , ½ citrom leve, extra szűz olívaolaj, tengeri só és frissen őrölt fekete bors.A paradicsomos  salsa hozzávalói:olívaolaj, 1 kis fej vöröshagyma, meghámozva és finomra vágva,3 gerezd fokhagyma, hámozott és apróra vágva, 1 kis rúd fahéj, 1-2 kis szárított piros chili, morzsolt, 2-3 evőkanál vörös borecet,  2 x 400g doboz jó minőségű szilva paradicsom.

A lencse hozzávalói: 400g zöld lencse, 2 gerezd fokhagyma, megtisztítva, 1 babérlevél,1 marék friss petrezselyem, levelek felaprítva, vörösborecet vagy sherry ecetet, egy kis marék friss kakukkfű. Elkészítése: Az első lépés a salsa elkészítése. Tegyünk egy kis olíva olajt egy serpenyőbe, adjuk hozzá a hagymát és a szeletelt fokhagymát, dobjuk bele a fahéjat és a chili paprikát, és pirítsuk közepes lángon 10 percig, amíg a hagyma puha és édes lesz. Adjuk hozzá a vörösborecet, majd vegyük le a hőt alacsonyabbra, és adjuk hozzá a konzerv paradicsomot, amit apróra vágjunk fel. Főzzük lassú tűzön fél órán át.

Tegyünk egy edénybe vizet a brokkolinak és melegítsük elő a sütőt 200 ° C-ra, körülbelül 6-os gázfokozatra. Tegyük a lencsét a fazékba, feddje el a víz, és adjuk hozzá a 2 egész gerezd fokhagymát, a babérlevelet és kevés petrezselymet. Főzzük körülbelül 20 percig, ügyelve arra, hogy legyen elég a folyadék, amely a lencsén van. Dobjuk a kolbászt egy kis olíva olajra és tegyük őket egy tepsibe, és pirítsuk meg az előmelegített sütőben 25 percig, vagy amíg aranyszínű és ropogós lesz. Dobjuk bele a brokkolit a forró vízbe néhány percre, mikor a kolbászt kivettük a sütőből.

Készülőben a kolbász és zöld lencse brokkolival

Készülőben a kolbász és zöld lencse brokkolival

Ha kész, szűrjük le egy szűrőedényben és tegyük egy tálba, és locsoljuk meg a citromlével és tegyünk rá néhány csepp extra szűz olívaolajt.Ha a lencse megfőtt, távolítsuk el a petrezselymet és a babérlevelet és öntsük le a legtöbb vizet a serpenyőbe. Törjük össze a gerezd fokhagymát egy kanállal, keverjük össze a lencsével, adjunk hozzá 4 evőkanál jó extra szűz olívaolajt, 1 vagy 2 evőkanál ecetet. Szórjuk meg el az apróra vágott petrezselyemmel, keverjük össze.Vegyük ki a kolbászt és öntsük le a zsírt. Tegyük a lencsét tálaló edényekbe. Vegyük ki a fahéjat a salsából és dobjuk ki, majd kanállal tegyük a lencsére. A tetejére tegyünk 2 kolbászt, szeletelve vagy egészben. Meghintjük kakukkfűvel és egy nagy tálgőzölgő brokkolival tálaljuk.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013