0

Ki vagy te, brokkoli? II.

De ugyanez a szivacs nyeli el a cukrot, hogy megakadályozza a meredeken emelkedő vércukorszintet. A mókus brokkoli tartalmazza az esszenciális aminosavakat, különösen a triptofánt, amelyből a szervezet szintetizálja a “fehérje a boldogság” – ot. Megakadályozza  a rák kialakulását, így   a brokkoli kiérdemelte a “Super Star” címet.  A hasznos növényekből egy hosszú listát  tett közzé egy mérvadó magazin, az «American Journal of Clinical Nutrition» .A  brokkolit  az első helyre tették, mert a hatékonysága a következő  kezelésekben kiemelkedő eredményt mutatott.

Szürkehályog, agyi vérkeringési zavarok, és ami a legfontosabb, a rák  kezelése  és a megelőzése. Az alapanyaga és az izolált brokkoli rákellenes tevékenységének a  sulforaphane. Állatokon végzett kísérletek azt mutatták, hogy ez az anyag megakadályozza a mellrák fejlődését. A kísérletben a kanadai és az amerikai orvosok, egy kísérlet végeztek olyan férfiakon, akik prosztatarákban szenvedtek, és miután, fogyasztottak naponta legalább kétszeri étkezéskor brokkolit, sikerült megállítani a daganatok növekedését.

Ki vagy te, brokkoli?

Ki vagy te, brokkoli?

Japán vizsgálatok kimutatták, hogy sulforaphane leállítja a rákos sejtek növekedését a bőrrák esetében is (melanoma). A legtöbb ilyen anyag a friss fiatal növények szárában van. A brokkoli fejben már 10-szer kevesebb. Főtt formában a hasznos anyagok koncentrációja 2-3 szor kisebb. A Sulforaphane tablettával végzett kezeléseknek bizonyítottan rákellenes hatásuk van. A sulforaphane hatására az enzim aktív állapotba kerül, és ettől működik – felismeri a rákos sejteket és lebontják a rákkeltő hatásukat.

  
Iktatva: Életmód brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013