0

Kemencében sült brokkoli

Aki kertes házban lakik, és kemencéje is van, feltétlenül próbálja ki a kemencében sült brokkolit. Melegítsük elő a kemencét legalább 400 fokosra. A brokkoli rózsákat helyezzük bele egy nagy sütőedénybe. Próbáljunk minden darab brokkolit azonos méretűre vágni. A nagyobb darabban maradt brokkoli rózsának más így az íze, mint a kicsiknek, de ki lehet próbálni ezt a variációt is a kemencében. Töltsük fel az edényt  extra szűz olívaolajjal, egy jó evőkanálnyival, majd sózzuk és borsozzuk meg a brokkolikat. Azt javasoljuk, hogy  ne tegyünk túl sok őrölt fűszereket vagy bármilyen egyéb fűszernövényt rá addig, amíg nem próbáltuk ki az első kemencében sült brokkolit, hogy tényleg milyen íze lesz.

Ezekből lesz a kemencében sült brokkoli

Ezekből lesz a kemencében sült brokkoli

Hasonlóan süthetünk egyébként kelkáposztát is. A kemencében sült brokkolinak az ízét az adja meg igazából, hogy az olaj és a fűszerek vonják be a brokkoli egész felületét. Használjuk a kezünket, hogy teljesen masszírozzuk be az olajt a brokkolira, amíg a rózsák szép fényt nem kapnak. Egyenletesen szét kell teríteni a brokkolit a főzőlapon. Süssük 400 fokon körülbelül 10 percig, vagy ha látjuk, hogy a brokkoli kezd egy kicsit barnulni. Az idő, hogy meddig sütjük, az attól függ, mennyire keményre vagy puhára szeretnénk megsütni. A kemencében sült brokkolinak egészen más lesz így az íze, mint a hagyományos sütőben készültnek.

  
Iktatva: Köret Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013