0

Kacsamell brokkolival

A brokkoli és a kacsamell nagyon jó párosítás. Hogy még jobban különlegessé tegyük ezt az ételt, tönkölybúzát használunk a brokkoli mellé. A tönkölybúza nagyon könnyen emészthető, nem hiányozhat az étrendünkből. Sok vitamin van benne, és magas a rosttartalma is. Kenyeret is sütnek belőle, mi most egyfajta körteként fogjuk felhasználni.Hozzávalók a brokkolis kacsamellhez: 5 evőkanál tönkölybúza, 5 kacsamell filézve, 51 dkg brokkoli, 3 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál Worcestershire-szósz, 1 chili paprika, só, bors.

Elkészítése: A tönkölybúzával kezdjük, mert annak egy kicsit állnia kell.  Kb. fél órára beáztatjuk, majd megfőzzük. Sima vízben főzzük, nem kell bele semmi sem, még só sem, nehogy megkeményedjenek a búzaszemek. Ha megfőtt, akkor leszűrjük, majd kevéske olajt teszünk rá, amivel összekeverjük. Így a szemek nem ragadnak majd össze. A kacsamellet megsózzuk és megborsozzuk. Forró serpenyőbe tesszük a bőrével lefelé, és elkezdjük sütni. Nem kell alá tenni semmilyen zsiradékot, mert kisül elegendő a kacsamellből. Addig pirítjuk, ameddig szép barnára nem sül. Majd a másik oldalát is megsütjük, és egy tányérra kiszedjük.

Ezekből lesz a kacsamell brokkolival

Ezekből lesz a kacsamell brokkolival

A megmaradt zsírba keverjük bele a Worcestershire-szószt, és egy kevéske olajt. Kevergessük, míg egy mártásszerű keveréket nem kapunk. A brokkolit megpároljuk, leszűrjük, és lecsepegtetjük. Az apróra vágott fokhagymát és a chili paprikát is megpirítjuk. Ha készen van, akkor ehhez hozzáadjuk a megpárolt brokkolit, és összekeverjük. A kacsamelleket előmelegített sütőben addig sütjük még, amíg a kellő puhaságát el nem éri, majd borsot és sót teszünk rá. Ha készen van a kacsamell, akkor a tönkölybúzát egy tál közepére tesszük, a brokkolit elrendezzük körülötte, és meglocsoljuk a fűszeres olajjal. A megsült kacsahúst a tetejére tesszük és tálaljuk.

  
Iktatva: Csirke Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012