0

Kínai gombás brokkoli

Ez az étel inkább egy köretnek illik bele a kínai konyhába, de aki nem eszik húst, az akár főétkezésnek is fogyaszthatja. A kínai konyhában a gomba fontos táplálékforrás. Szinte mágikus erőt tulajdonítanak a gombának. Gyógyszerként is tekintenek rá. Sok fajtáját ismerik, Magyarországon is kapható már néhány fajta belőle. Ehhez a recepthez is igyekezzünk kínai gombát beszerezni. Létezik egyébként szárított és por alakú gomba is.

Hozzávalók: 12 dkg szárított gomba, melyet vízbe kell beáztatni. 50 dkg brokkoli, 2-3 evőkanál olaj, ami lehet tetszés, ízlés szerinti fajta, gyömbér, amit vékony szeletekre vágunk, ebből 4-5 szelet elég, 3-4 szál újhagyma összevágva,  ízlés szerint só és cukor. Az ételhez készül egy mártás is, ehhez a hozzávalók: a gomba áztatólevéből 5-6 evőkanál, 5 evőkanál szójamártás, a sűrítéshez 1 kanál liszt. Elkészítése: A beáztatott gombát leöblítjük, és lassan sós vízben megfőzzük. Ha készen van, akkor kicsit kinyomkodjuk, és félretesszük.

Kínai gombás brokkoli hozzávalók

Kínai gombás brokkoli hozzávalók

Most a mártást készítjük el: a gomba áztatólevében, amit félretettünk, keverjük el csomómentesen a lisztet.Adjuk hozzá a szójamártást, és keverjük jól össze. Az ételt wokban készítjük. Felforrósítjuk a wokot, és be letesszük az olajat. A gyömbért és az újhagymát kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a brokkolit. Ha kell, a gomba áztatólevéből tegyünk hozzá, fedjük le, és pároljuk 25 percig. Ha a brokkoli elérte a kívánt állagát, a mártással megöntözzük a kész ételt, amivel még kicsit be is sűrűsödik.

  
Iktatva: Kínai étel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012