0

Kínai fokhagymás brokkoli

A kínai fokhagymás brokkoli jellemzői: a fokhagymás brokkoli íze hűvös, frissítő, ropogós és zsenge, egészséges és  zöld színével kínáltatja magát. A fokhagymás brokkoli házias étel, amely egyszerűen elkészíthető.  Ezen túlmenően, a brokkoli megakadályozza a rák kialakulását szervezetünkben. A fokhagymás brokkoli hozzávalói: 200 g brokkoli, 5 gerezd fokhagyma, étolaj, só, csirke alaplé / húsleves, nedves kukoricaliszt. Megjegyzés: az összetevőket különösen a fent felsorolt fűszerekkel egyéni személyes ízlés alapján is lehet használni.

 Elkészítés: Vágjuk fel a brokkolit  és tegyük egy tányérra. Távolítsuk el a fokhagyma héját, tisztítsuk meg, vágjuk apróra, majd helyezzük bele egy kis edénybe. Melegítsük fel a wokot. Tegyünk bele 3-4 evőkanál vizet és egy kis étolajt. Adjuk hozzá a brokkolit apró darabokra vágva, amikor felforrt. Forraljuk 1-2 percig, amíg 60%-ban meg nem főtt. Kapcsoljuk  ki a tűzhelyet, majd szűrjük le a brokkolit.  Öntsük ki a vizet, és helyezzük a wokot ismét nagy lángra.

Kínai fokhagymás brokkoli hozzávalók

Kínai fokhagymás brokkoli hozzávalók

Adjunk hozzá egy kevés étolajat, tegyük hozzá a felaprított fokhagymát, és keverjük meg és süssük kb 10 másodpercig, amíg illatos nem lesz. Adjuk hozzá a főtt brokkoli darabokat, és keverve készre sütjük kb 1 perc alatt. Adjunk hozzá egy kevés sót, a csirke alaplevet és 1/3 pohár vizet. Kevergetve pirítsuk 10 másodpercig magas hőfokon.Vegyük le a  tűzhelyről, és távolítsuk el a brokkoli darabokat, és tegyük tányérra. Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt a maradék léhez a wokban. Keverjük jól el magas hőfokon, és öntsük rá a főtt brokkolit, amíg besűrűsödik a brokkoli a fokhagymás mártásban.

  
Iktatva: Kínai étel Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013