0

Kínai brokkoli rákkal

Ha a kínai brokkoli nem elérhető a környékünkön, akkor helyettesíthetjük  másfajta  brokkolival. Hozzávalók: 60 dkg kínai brokkoli ,  5 dl  csirke húsleves,  2 teáskanál kukoricakeményítő, 11/2 teáskanál szezámolaj,   1 teáskanál cukor,  3/4 teáskanál só, 1/8 teáskanál fekete bors,  4 1/2 evőkanál kínai rizsbor, 4 1/2 teáskanál repceolaj vagy kukoricaolaj  1/2 kg rákhús,  3 -4 szál újhagyma, 2 evőkanál aprított friss gyömbér meghámozva.Kínai brokkoli rákkal elkészítése.

Vágjuk le a brokkoli szárát egy zöldség hámozóval, majd vágjuk össze a szárat,  és  a virágot 1 cm-es darabokra.  Egy legalább 8 literes fazékban forrásban lévő vízben főzzük meg a szárakat és a brokkoli virágokat, időnként megkeverve. Majd  szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel, hogy ne főjenek tovább.Keverjük össze a csirke húslevest, a kukoricát, a szezám olajt, a cukrot, a sót, a borsot, és a 2 1/2 evőkanál rizsbort egy tálban.Forrósítsuk fel a wok edényünket magas hőmérsékletre, amit megnézhetünk úgy, hogy ha egy csepp vizet teszünk a főzőfelületre, akkor az azonnal elpárolog.

A kínai brokkoli rákkal hozzávalója

A kínai brokkoli rákkal hozzávalója

Ekkor adjuk hozzá a 2 1/4 teáskanál olajt, terítsük körbe a wok felületén. Tegyük bele a rákhúst, keverjük meg, és 30 másodpercig süssük. Adjuk hozzá a maradék 2 evőkanál rizsbort, majd keverjük meg, és készre süssük  további 30 másodpercig, majd tegyük egy tálba.A megmaradt  2 1/4 teáskanál olajt tegyük a  wok edénybe, és addig melegítsük, amíg elkezd füstölni.. Tegyük bele az újhagymát és a gyömbért, és keverve készre sütjük, míg illatos nem lesz, körülbelül 10 másodpercig. Keverjük össze a szószt, öntsük bele a wokba , és lassú tűzön, időnként megkeverve főzzük össze,  amíg besűrűsödik, 1-2 perc alatt . Most tegyük bele a brokkolit  és a rákhúsokat,  könnyedén keverjük  össze és tegyük  át egy tálra. Azonnal tálaljuk.

  
Iktatva: Kínai étel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013