0

Juhtúrós rakott brokkoli

Érdekes párosítás a brokkoli meg a juhtúró. Kicsit talán szokatlan, de remek íz kombináció alakul ki az étel elkészítésének a végére. A juhtúró egy nagyon érdekes túró, ugyanis íze folytonosan változik. Más az íze például  a májusban készült juhtúrónak. A titok abban van, hogy tavasszal a legelőn a növényzet friss és üde. Így a túró íze is egészen más lesz. A legjobb minőségű túrónak tartják a májusi juhtúrót.

Ennek a túrónak kicsit csípős, sós, és valamennyire savanykás az íze. Színe halvány zöldessárga. Remekül lehet kenni. Ízesítve juhtúrókrémeket lehet készíteni belőle. Rakott brokkoli juhtúróval: hozzávalók: 1 kg brokkoli, 25 dkg juhtúró, 2,5 dl tejföl, 2 tojás, só, bors, szerecsendió, 15 dkg reszelt sajt, 3 dkg margarin vagy vaj. Elkészítése: A brokkolit kevés sóval ízesített vízben megpároljuk. Nem kell bele sok só, mert a juhtúró is eléggé sós, ne sózzuk el semmiképpen sem.

Juhtúrós rakott brokkoli alapanyag

Juhtúrós rakott brokkoli alapanyag

Kivajazott sütőtál aljára tesszük. A juhtúrót összekeverjük a tojásokkal, a reszelt sajttal, a tejföllel, és ízesítjük. A szerecsendióból csak nagyon kevés kell. A kész juhtúrós masszát ráöntjük a brokkolira. A reszelt sajtból is tehetünk a tetejére. Előmelegítjük a sütőt, és 170 fokon 25-30 percig sütjük. Időnként megnézhetjük, mennyire pirult meg a teteje. Kellemes illatú és látványos rakott brokkolit kapunk. A vegetáriánusok egyik kedvence lehet, érdemes kipróbálni mindenképpen.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012