Hozzávalók:2 evőkanál vaj, 2 teáskanál fokhagyma zúzva, 1/4 csésze liszt, 1/8 teáskanál só, 1/8 teáskanál bors, 1/8 teáskanál rozmaring levél,4 kicsontozott, bőr nélküli csirkemell (675g), 3 zöldhagyma, 10 dkg gomba, szeletelve, 1/2 csésze juharszirup, 2 evőkanál almaecet, 2 evőkanál víz, 1/4 csésze áfonya5 csésze fagyasztott brokkoli virág (450g)1/2 teáskanál Mrs. Dash fűszerkeverék, 1 1/2 csésze basmati rizs, 3 csésze víz. Juharszirupos áfonyás csirkemell brokkolival elkészítése.
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Hozzáadjuk a fokhagymát. Tegyük a lisztet, a sót, a borsot és a rozmaringot egy tálba vagy műanyag zacskóba.A csirke darabokat forgassuk meg a barna lisztben és pirítsuk meg a serpenyőben mindkét oldalon. Adjuk hozzá a zöldhagymát és a gombát. Keverjük össze a juharszirupot, az ecetet és a vizet. Öntsünk rá, a megpirított csirkéhez. Az áfonyát szórjuk a csirke darabok köré. Csökkentsük a hőt, és nagyon lassú tűzön főzzük 20 percig.

Készülőben a juharszirupos áfonyás csirkemell brokkolival
(A csirkét gyakran ellenőrizzük, hogy elegendő folyadék legyen alatta. Adjunk hozzá egy kevés vizet, ha úgy látjuk). Helyezzük a brokkolit egy mikrohullámú sütőben használható edénybe. Fedjük le és pároljuk meg 5 percig. Vegyük ki a mikrohullámú sütőből, keverjünk bele fűszert, és hagyjuk állni.Újramelegítjük majd a brokkolit további 2 percig, amikor a rizs és a csirke elkészül.A rizst és a vizet egy edényben mikrohullámú sütőben pároljuk meg. Ha készen van, akkor fedjük le és hagyjuk állni.Ha a csirke és rizs is készen van, akkor azonnal tálalhatjuk is.