0

Jamie Oliver brokkoli salátája

Hozzávalók:2 nagy fej brokkoli, 8  (szelet) jó minőségű füstölt szalonna csíkos, apróra vágva, olívaolaj, 3 piros paradicsom, felezett, kimagozva, apróra vágva. Kis csokor friss snidling, apróra vágva. Öntet hozzávalói: ½ gerezd fokhagyma, meghámozva és finomra reszelve, 2 teáskanál dijoni mustár,6 evőkanál extra szűz olívaolaj,2 evőkanál fehérborecet.Tengeri só és frissen őrölt fekete bors.

Elkészítése: Használjunk egy éles kis kést, amivel távolítsuk el a brokkoli virágokat, és vágjuk fel kisebb darabokra. Kicsi szárakat hagyhatunk a virág alatt, így csak a vastag száraz alapot dobjuk ki.  Majd vágjuk a maradék szárakat is hosszában félbe, és finoman szeletekre vágjuk. Fehérítsük ki a brokkolit és a szeletelt virág szárakat nagyon gyorsan forrásban lévő sós vízben 60 másodpercig, ami elég hosszú idő ahhoz, hogy tompítsa a brokkoli nyersességét, de még mindig egy kicsit roppanós is marad. Szűrjük le egy szűrőedénybe, és szárítsuk le, amennyire tudjuk.

Jamie Oliver brokkoli salátája alapanyagai

Jamie Oliver brokkoli salátája alapanyagai

Miután teljesen megszáradtak, helyezzük bele egy tálaló tálba. Süssük meg a szalonnát közepes lángon, egy kis olívaolajon, amíg ropogós és aranyszínű, majd egy kanállal a legtöbb szalonnát tegyük át a brokkolihoz. Minden maradék zsírt, ami megmaradt a serpenyőben, fel lehet használni a salátaöntethez. Öntsük egy keverőtálba az összes többi összetevőket és habverővel keverjük össze. Hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot és az apróra vágott snidlinget, és a brokkolihoz és a szalonnához adjuk. Keverjük minden nagyon jól, és ellenőrizzük a fűszerezést. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kicsivel több ecetet.

  
Iktatva: Saláta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013