Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 citrom, 250g joghurt, 1/2 teáskanál őrölt kardamom , 2 teáskanál édeskömény ,2 teáskanál köménymag ,olívaolaj ,őrölt fekete bors , só . Ezúttal megpróbáljuk egy kicsit másképp a párolt brokkolit elkészíteni, joghurtos öntettel és fűszerekkel indiai stílusban. Lehet, íze kissé más lesz, a fűszerek miatt,de összességében ezt a receptet érdemes kipróbálni. Hogyan készül a brokkoli fűszeres indiai stílusú joghurttal?
Először is pároljuk meg a brokkolit forrásban lévő sós vízben 4-5 percig. Ha készen vagyunk a párolással, akkor a brokkoli virágot szűrjük le és alaposan csepegtessük le. Majd pirítsuk 3-5 percig egy forró serpenyőben, amibe az olívaolajt felmelegítettük. A pirítást addig kell csinálni, amíg megfeketednek a brokkoli rózsák. Készítsük el a joghurtos szószt a fűszerekkel. Egy forró serpenyőben pirítsuk meg az édesköményt és a köménymagot, 1-2 percig. Ha ezzel megvagyunk, akkor törjük össze őket.

Ebből lesz az indiai stílusú Brokkoli
Ezt lehet akár egy mozsárban vagy egyszerűen egy a fűszer darálóval is. A joghurtot keverjük össze a sóval, az őrölt fekete borssal, a citrom reszelt héjával és a levével. Ízlés szerint ízesítsük a joghurtot a fűszerekkel. Ezek után nem marad más hátra, mint összekeverjük a brokkolival. Egy tálra helyezzük a sült brokkolit, majd adjuk hozzá a fűszeres joghurtot. A tetejét megszórhatjuk még őrölt fűszerekkel és egy kis reszelt citromhéjjal, ha gondoljuk. Ha zsíros joghurttal készítjük az indiai stílusú brokkolit, akkor körülbelül 200-250 kalóriát tartalmaz egy adag.