0

Indiai currys brokkoli

A curry tulajdonképpen fűszerek keveréke. Összetétele országonként, sőt még családonként is változik. Az angolok szinte sajátjuknak érzik a curry port. Indiában, Srí Lankán, Malajziában, Indonéziában és még más országokban is kedvelt fűszerfajta. Az indiai ételek fő fűszere, most az indiai currys brokkolit ismerjük meg. A hozzávalók 3-4 főre: 40-50 dkg brokkoli, 2 fej vöröshagyma, 2 dl natúr joghurt, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 kocka tofu, 3 teáskanál reszelt gyömbér, 2-3 kávéskanál chili por, 1,5 dl kókusztej, 3-4 kanál kókuszzsír,

de használhatunk helyette más zsiradékot is, 2-3 evőkanál garam masala fűszerkeverék, só.Elkészítése: A vöröshagymát megpucoljuk, és lehetőleg nagyon apróra vágjuk össze, a fokhagyma gerezdeket pedig fokhagyma nyomón nyomjuk át. A joghurtba keverjük bele a vöröshagyma egy részét, az átnyomott fokhagymát, reszeljük bele a gyömbért, és ízesítsük sóval. Jól dolgozzuk össze. A brokkolit rózsákra szedjük szét, és ebbe a joghurtos szószba forgassuk bele, majd hagyjuk benne kicsit állni.

Indiai currys brokkoli készítése

Indiai currys brokkoli készítése

A zsiradékban a vöröshagyma másik felét üvegesre pároljuk, a chilit és a garam masalat is hozzátesszük, majd együtt 1-2 percig pirítjuk. A kókusztejet adjuk hozzá és forraljunk rajta egyet. Ekkor a joghurtos brokkolit is beleöntjük, és ebben pároljuk meg a rózsákat. A tofut is kockázzuk, és félidőben hozzáadjuk, majd sózzuk. Ha gondoljuk, lehet bele több kókusztejet is tenni, így a szószunk mennyisége is több lesz. A szósz érdekes ízt ad a brokkolinak. Párolt rizs talán a legjobb hozzá, de tálalhatjuk mással is.

 

  
Iktatva: Köret Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012