1

Hogyan kerüljük el hogy ne legyen keserű a brokkoli?

Kerüljük a kemény és gumiszerű brokkoli vásárlását, így biztosíthatjuk a legjobb ízt.A friss brokkolinak van egy enyhe íze, amely kiegészíti a különböző főtt és nyers ételeket. Keserűség akkor jelentkezik, ha a brokkoli fej túlérik, vagy ha rosszul főztük meg. A brokkoli helyes tárolása és előkészítése is megakadályozza, hogy a brokkoli ne legyen keserű, a túlfőzés pedig kihozza a keserű ízt a brokkoliból. Válasszuk ki a lehető legfrissebb brokkolit, ezzel biztosítjuk a legjobb ízt, függetlenül attól, hogy hogyan kívánjuk elkészíteni és tálalni.

Hogyan főzzük meg helyesen a brokkolit? Ezek azok az eszközök, amikre szükségünk van.Fazék, pároló kosár.Elkészítés. Vásárláskor, vagy ha szüreteljük a brokkolit, legyen mélyzöld színű a virágja és a fej legyen szorosan zárva. Kerüljük   a megsárgult virágokat, ezek úgy néznek ki, hogy  elmúlt az erejük . A brokkolinak akkor lesz  keserű íze, ha a virág kezd kinyílni.A brokkolit hűtve maximum egy hétig tároljuk felhasználás előtt. A hosszabb tárolás veszélyezteti a tápanyagok minőségét, a brokkoli ízét.

Hogyan kerüljük el hogy ne legyen keserű a  brokkoli?

Hogyan kerüljük el hogy ne legyen keserű a brokkoli?

Töltsünk meg egy edényt vízzel. A vizet teljesen forraljuk fel közepes-magas hőmérsékleten.  Helyezzük bele a brokkolit egy gőzölő kosárba. Tegyük bele a kosár belsejébe a brokkolit, és helyezzük rá a fedelet az edényre.  Pároljuk a brokkolit körülbelül 8 és 15 perc között. A túlfőzést teszi a brokkolit ernyedtté és keserűvé. Tippek. A nyers brokkoli általában nem keserű, ha úgy döntünk, éles, élénkzöld brokkolit használunk. Főzzük a brokkolit közvetlenül tálalás előtt. A tárolt, főtt brokkoliban nagyobb valószínűséggel alakul ki a keserű íz.

  
Iktatva: Felhasználása, konyhai praktikák Címkék: ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Hogyan kerüljük el hogy ne legyen keserű a brokkoli?"

  1. juharfa szerint:

    A címben kettős tagadás szerepel, így épp az ellenkezőjét jelenti, amire gondoltak: hogyan tegyük a brokkolit keserűvé. Gondolom, ez senkinek nem célja… Egyszerűbb lenne így mondani: Hogyan kerüljük el, hogy keserű legyen a brokkoli?, avagy Hogyan nem lesz keserű a brokkoli? Egyébként meg az egész cikk borzalmasan magyartalan. De biztos hasznos lehet annak, aki véletlenül megérti…

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013