0

Haloumi, spenót, és brokkoli

Ez egy klasszikus görög tésztás recept, ami általában magában foglal  darált marhahúst, de jelen esetben a  mi receptünk most egy  vegetáriánus változat..Elkészítési idő: 20 perc. Főzési idő: 45 perc. Hozzávalók (4 személyre). 2 x 180g csomagt haloumi, 300g tejföl,  8 tojás, 1/4 csésze olívaolaj, plusz extra szitálás,  2 csokor angol spenót, mosott, darabolt, 500g rigatoni vagy más szárított rövid csőtészta, 2 piros vagy barna vöröshagyma, apróra vágva, 1 hosszú piros chili, kimagozva, apróra vágva, 1 kg brokkoli, a szárakat eltávolítjuk, és apróra vágjuk.

Elkészítés.  Finomra lereszeljük haloumi sajtot és tartalékoljunk 1/4 csészével. Osszuk el a  fennmaradó haloumi  sajtot 2 nagy tálba. Osszuk el a tejfölt is a tálak között, majd adjunk hozzá 4 tojást minden egyes tálba. Habverővel keverjük össze, majd fűszerezzük sóval és borssal. Melegítsük fel 2 teáskanál olívaolajt egy serpenyőben, magas hőmérsékleten.Tegyük bele a spenótot és pároljuk 2 percig, vagy amíg meg nem fonnyad kellőképpen. Vágjuk össze finomra és egyelőre tegyük félre. Reserve serpenyőbe.Főzzük meg a tésztát egy nagy serpenyőben forró sós vízben körülbelül 5 perc, amíg  tészta fő meg teljesen. Az idő letelte után szűrjük le.

Keverjük hozzá az egyik tál tojásos keveréket. Dolgozzuk össze. Eközben a fennmaradó 2 1/2 evőkanál olajt egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel. Tegyük bele a hagymát, a chilit, és pároljuk, időnként megkeverve, 5 percig, vagy amíg a hagyma puha lesz. Adjuk hozzá a spenótot és a brokkolit, és főzzük, 3 percig, vagy amíg a brokkoli színe élénkzöld nem lesz, és már majdnem puha.Adjuk hozzá a brokkoli tojásos keveréket és keverjük össze.Melegítsük elő a sütőt 190 ° C-ra.

Haloumi, spenót, és brokkoli alapanyag

Haloumi, spenót, és brokkoli alapanyag

Helyezzük bele a fele tészta keveréket egy körülbelül 25 cm-es nagy és 7cm mély tűzálló edénybe.Rétegezve tegyük bele a brokkolis keveréket, majd tetejére a maradék tészta keveréket. Szórhatjuk a tetejére a félretett reszelt haloumi sajtot. Süssük 30 percig, vagy amíg a tészta rendesen megsül, és a teteje aranybarna színt nem kap.Meglocsolhatjuk tálaláskor egy kis extra olajjal és citrommal.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013