0

Hal nyárson brokkolival és citrommal

Élvezzük ezt  a fűszeres illatos ételt,  ahogy a grillen elkészülnek  a finom nyárson sütve.Főzési idő: 30 perc. Hozzávalók (4 személyre). 8 szál friss rozmaring,  600g fagyasztott halfilé bőr nélküli, felolvasztott, 1 gerezd fokhagyma, zúzott, 1 citrom, finomra reszelt héja és leve, 1 evőkanál olívaolaj, 1 hagyma, apróra vágva, 1 1/2 csésze hosszú szemű rizs,  3 csésze csökkentett sótartalmú erőleves,  200g brokkoli, apróra virág, 1/4 csésze fenyőmag, pirított.

Elkészítés: A rozmaring leveleket, vágjuk finomra.Vágjuk a halat 2.5cm-es kockákra. A felvagdalt rozmaringlevelekkel óvatosan dörzsöljük be a halkockákat. Tegyük egy nagy kerámia edénybe. Tegyük az apróra vágott rozmaring mellé a fokhagymát, a 2 evőkanál citromlevet, a 2 teáskanál olajt, majd keverjük össze borssal is a tálban. Fedjük le és hagyjuk állni legalább 10 percig, ha az időnk engedi.Eközben a fennmaradó 2 teáskanál olajt egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel.

Készül a hal nyárson brokkolival és citrommal

Készül a hal nyárson brokkolival és citrommal

Adjuk hozzá a hagymát. Pároljuk kevergetve 2 vagy 3 percig, vagy amíg meg nem puhul. Hozzáadjuk a rizst, és elkeverjük. Tegyük bele az erőlevest. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt alacsonyra. Fedjük le és főzzük 10 percig. Adjuk hozzá a brokkolit is, fedjük le és főzzük további 10 percig.Melegítsük elő a barbecue grill sütőt  vagy  egy  serpenyőt is lehet  közepes lángon .A halkockákat húzzuk, fel a  grill nyársra , öntözzük meg  a páclével is kicsit, 1 és 2 perc alatt  mindkét oldalán süssük meg. Adjuk a fenyőmagot és a  citromhéjat a rizshez. Keverjük össze egy villával. Fűszerezzük borssal.

  
Iktatva: Halak Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013