0

Húsleves sertéshúsos gombóccal és brokkolival

Elkészítési idő 15 perc, főzési idő 10 perc. Hozzávalók (4 személyre).500g sertéshús,  1 csésze  friss koriander apróra vágva,1 tojás,1 evőkanál finomra reszelt friss gyömbér,1 evőkanál kukoricaliszt,3 evőkanál szójaszósz, 3 gerezd fokhagyma, zúzva, 1 evőkanál mogyoróolaj, 410g csirke erőleves, 500ml (2 csésze) víz, 1 csokor kínai brokkoli  3 cm hosszúságú darabokra vágva, 300g selymes tofu,leszárítva egy  papírtörlőn és  1,5 cm kockákra vágva,4 szál friss koriander, a díszítéshez.Elkészítése: Helyezzük a sertéshúst, a koriandert, a tojást, a gyömbért, a kukoricalisztet, a szójaszószt és a fokhagymát egy nagy tálba. Egy fakanállal keverjük össze.  Tiszta nedves kézzel a keverékből formáljunk lehetőleg egyforma nagyságú golyókat.

Húsleves sertéshúsos gombóccal és  brokkolival alapanyagai

Húsleves sertéshúsos gombóccal és brokkolival alapanyagai

Helyezzük egy a tálcára. Melegítsük fel az olajt egy nagy, tapadásmentes serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten. Tegyük bele a fele sertés-gombócokat és pirítsuk meg 2 percig, vagy amíg megbarnul minden oldalán. A kisült gombócokat tegyük rá egy papírtörlővel bélelt tálcára Ezen a módon süssük meg a maradék sertés gombócokat. Tegyük ezután félre.Keverjük össze a csirke erőlevest és a vizet egy nagy serpenyőbe, és forraljuk át a magas hőmérsékleten. Adjuk hozzá a brokkolit és a sertéshús gombócokat. Csökkentsük a hőmérsékletet és közepes lassú tűzön, és ne fedjük le, úgy főzzük 2 percig. Tegyük bele a tofut és főzzük további 1 percig. Egy merőkanállal leveses tálba szedjük ki, és díszítsük egy szál korianderrel. Azonnal tálalhatjuk, jó étvágyat hozzá.

  
Iktatva: Leves Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013