0

Gyors töltött paprika brokkolival

Hozzávalók.1 doboz  mikrohullámú rizs mix,1 piros paprika, 1 sárga paprika,1 zöld paprika,1 közepes vöröshagyma, apróra vágva, 1 csésze gomba, apróra vágva (250ml), 1 csésze fagyasztott brokkoli, felolvasztva , és aprítva (250ml),1 közepes sárgarépa, reszelve , 1 csésze főtt fehér bab (250ml), 1 evőkanál vaj (15ml),3 sárga cheddar sajt szelet, 3 vagy fehér márvány sajt szelet. Gyors Töltött paprika brokkolival elkészítése.Melegítsük elő a sütőt 180C fok melegre.

Készítsünk el a rizst az előírás szerint, de aki szeretné, az hagyományos módon s elkészítheti. Vágjuk félbe hosszában a paprikákat és a magokat, ereket szedjük ki belőle. Egy fazékforrásban lévő sós vízhez adjuk hozzá a paprikákat és főzzük meg 3 percig. Ennyi idő alatt a paprikák még keményebbek maradnak, de már kellőképpen meg is puhulnak a töltéshez.Vegyük ki a paprikákat és ürítsük ki belőle a vizet, és kicsit szárítsuk is meg.Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten pirítsuk meg a hagymát és gombát a vajon. Adjuk hozzá a hagymát, a gombát, a brokkolit, a sárgarépát, a babot és a rizst.

Gyors töltött paprika brokkolival előkészületben

Gyors töltött paprika brokkolival előkészületben

Keverjük össze alaposan, majd a keverékkel töltsük meg a lecsepegtetett paprikákat. Egy tepsibe tegyünk fóliát, amit kenjünk be olajjal kicsit. Tegyük bele a paprikákat, fedjük le és süssük 25 percig. Vegyük ki a sütőből a paprikákat és távolítsuk el a tetejéről a fóliát. Tegyük a sajtszeleteket a tetejükre, majd tegyük vissza paprikát sütőbe és süssük további 5 percig, vagy amíg sajt megolvad. Tipp: A sajtot kivághatjuk sütemény kiszúró formával is a következőképpen. Vágjunk ki egy alakzatot az alsó cheddar sajtból, vágjunk azonos alakút a  márvány sajtból is és helyezzük egymásra a fordított színű sajtokat.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013