0

Grillezett borda pirított brokkolival

Kóstolják meg ezt a zamatos sült borda steaket, tetején osztriga tejszínes mártással, grillezett laskagombával és párolt brokkolival, tökéletes étel vendégváráshoz is. Elkészítési idő: 30 perc. Főzési idő: 15 perc.Hozzávalók 4 személyre.Osztriga szószhoz:3 evőkanál vaj (45 ml),  1 mogyoróhagyma, apróra,  1 gerezd fokhagyma, aprítva,  12 osztriga ,  2 csésze borjúhús leves (500 ml),  1 pohár 35% krém (250 ml),  1 evőkanál Worcestershire szósz (15 ml,   egy csipet cayenne bors,  só és frissen őrölt bors

Pirított brokkoli és osztriga hozzávalók.  1 fej brokkoli, blansírozott, darabolt, 2 evőkanál olíva olaj (30 ml),  12 osztriga, 1 mogyoróhagyma, apróra vágva,   1 kis darab  gyömbér, aprítva,   1 gerezd fokhagyma, aprítva,  1/4 csésze méz (60 ml), 1/4 csésze alacsony nátriumtartalmú szójaszósz (60 ml), 1 citrom  héja és leve, egy csipet cayenne bors, só és frissen őrölt bors.Grillezett sült borda hozzávalók.4 db másfél cm vastag steak szelet,  só és bors. Grillezett laskagomba hozzávalók.

3 evőkanál olíva olaj (45 ml), 450 g laskagomba, só és bors.Grillezett borda pirított brokkolival elkészítésének a lépései.Osztriga szósz elkészítése.    Egy serpenyőben közepes lángon olvasszuk fel a vajat és a mogyoróhagymát és a fokhagymát pirítsuk meg benne körülbelül 2 percig, amíg elkezd barnulni. Adjuk hozzá a borjúhús levest és a tejszínt is, majd főzzük 5 percig.  Tegyük bele az osztrigák felét és az osztriga levét is. Adjuk hozzá a Worcestershire szószt és a cayenne borsot.

Grillezett borda pirított brokkolival előkészületben

Grillezett borda pirított brokkolival előkészületben

Ízesítsük sóval és borssal. Csökkentsük felére a főzés folyamán a mennyiséget, ez körülbelül 10 percig. Tartsuk melegen.Pirított brokkoli elkészítése. Melegítsünk fel egy wok edényt, és a meleg olajban pirítsuk meg a mogyoróhagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Adjuk hozzá a maradék osztrigát és tegyük bele a brokkolit, a szójaszószt és további 2 percig pirítsuk. Ízesítsük a cayenne borssal, a citrom héjával és levével, valamint tegyünk bele sót és a borsot. Tartsuk melegen.Grillezett steakVegyük ki a húst a hűtőszekrényből 30 perccel hamarabb, mielőtt elkészítjük.

Dörzsöljük be sóval és frissen őrölt borssal. Egy öntöttvas serpenyőben, grillezzük meg a húst az egyik oldalon olajban 5 percig, majd 2-3 percig a másik oldalán. Tegyük át egy tálra a megsült hússzeleteket és fedjük lazán alufóliába és tegyük félre.Grillezett laskagomba és brokkoliEgy serpenyőben, forró olajban pirítsuk meg a gombát. Ízesítsük sóval és borssal. Tartsuk melegen. Tegyük egy tálaló tálra a steaket a tejszínes osztrigamártással, és a  grillezett laskagombával. Köretként tálaljuk a párolt brokkolit  és az osztrigát.

  
Iktatva: Brokkolival töltött ételek Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013