0

Gorgonzola mártásos, morzsás brokkoli

A sima  morzsás brokkolit megbolondíthatjuk sajttal, és ha szeretjük a kék sajtfajtákat, akkor érdemes ezt az összeállítást is kipróbálni. Hozzávalók 2-3 személy részére: 60 dkg brokkoli,10 dkg gorgonzola sajt, de lehet másfajta is, 3 evőkanál száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 4 dkg dió, 2 gerezd fokhagyma, kevés vaj, bors, só, lehet egy kis reszelt szerecsendió.

Elkészítése: A brokkolival kezdjük, megmossuk, megtisztítjuk a szárától, a zsengébb szárrészeket apróra vágva felhasználhatjuk. A fokhagymát és a sót beletesszük a brokkoli főzővizébe, és megfőzzük a brokkolit, vagy párolhatjuk is, ha így szeretnénk gőz fölött. Nem kell sok idő, ne főzzük agyon a brokkolit, inkább maradjon kicsit ropogósabb. Szűrjük le , kicsit csöpögtessük. Amíg a brokkoli rózsák száradnak, elkészítjük  a mártást. A tejszínt felmelegítjük, a sajtot pedig apró kockára vágjuk, majd a tejszínbe beletesszük.

Ebből lesz a gorgonzola mártásos, morzsás brokkoli

Ebből lesz a gorgonzola mártásos, morzsás brokkoli

Olvadásig melegítjük, és ízesítjük sóval, borssal, és egy nagyon kevés szerecsendióval. A száraz fehérbort is hozzáöntjük. Addig főzzük kevergetve, ameddig sűrű mártást nem kapunk belőle. Egy jénai edényt kivajazunk, és a megpárolt brokkolit beletesszük. A kész tejszínes mártást ráöntjük a brokkolira, majd a durvára összevágott dióval megszórjuk a tetejét. Sütőbe tesszük, és 10 percet sütjük, a teteje nagyon szépen meg fog pirulni addigra. Ha tartalmasabban szeretnénk tálalni, akkor főzhetünk még tésztát is, és azzal keverjük össze a brokkolit.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012