0

Gordon Ramsay brokkoli levese

Hozzávalók.1 nagy vagy két közepes brokkoli fej (friss, ha lehetséges). Só (3 teáskanál.) Őrölt feketebors, víz, olívaolaj.Ha azt szeretnénk, hogy a díszes is legyen a leves, akkor szükség van még két összetevőre: Kecskesajt (2 szelet egy tányérhoz). Dió. Gordon Ramsay brokkoli leveselkészítése:Hozzunk vizet, és forraljuk, fel egy nagy fazékban Adjunk hozzá egy nagy csipet sót (1 – 1 1/2 ek.).

Tegyük bele a brokkolit és gyorsan forraljuk fel.Ha díszíteni is szeretnénk a levest kecskesajttal, akkor most szeleteljük, fel a kecskesajtot Mártsuk a kést forró vízbe minden szelet felvágása előtt, így sima szélű lesz a kecskesajt szelet. Vágjunk két szelet kecskesajtot egy tányérhoz. A brokkoli főzésének befejezését ellenőrizzük úgy, hogy szúrjuk át a brokkolit, és ha lazán belemegy a kés, akkor jó. Szedjük ki a brokkolit. Ne öntsük ki a vizet! Használjunk egy lyukas kanalat hozzá.

Gordon Ramsay brokkoli levese

Gordon Ramsay brokkoli levese

Tegyük bele a brokkolit egy turmixgépbe, de legyünk óvatosak, mert nagyon forró! Öntsünk annyi főzővizet, vizet hozzá, hogy a turmixgép feléig érjen.. Adjunk hozzá egy csipet (vagy több) sót. Használjon több sebességet a mixeléshez, hogy megtörjük a brokkolit rendesen, pürésítsük fel, majd néhány másodpercig.Ha a díszes változatot készítjük el, akkor tegyünk 5 diógerezdet egy lapos tál aljára, majd helyezzük rá a 2 darab kecskesajtot.Öntsük rá a brokkoli levest. Szitáljuk meg enyhén olívaolajjal és tálalhatjuk is. Finom!

  
Iktatva: Leves Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013