0

Gombás, brokkolis omlett

Hozzávalók személyenként: 4 teáskanál vaj, 2 tojás, 1 kávéskanál tej vagy tejszín, 115 g gomba, szeletelt, 115 g brokkoli, megtört a virág, 1/2 gerezd fokhagyma, hámozott és zúzott, 2 újhagyma, apróra vágva.  Só és borsízlés szerint. Csipet kakukkfű.Először a tölteléket kell elkészíteni. A vaj felét melegítsük fel egy serpenyőben és adjuk hozzá a gombát, a brokkolit, a fokhagymát és a hagymát. Pirítsuk 5 percig, és adjunk hozzá egy csipet kakukkfüvet.

Sóval és borssal ízesítjük. Pirítsuk további 3-5 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Vegyük le a tűzről. Tegyük egy tálba. Törjük fel a tojásokat egy tálba, adjunk hozzá a sót és borsot ízlés szerint, és habverővel a tejszínt vagy a tejet keverjük hozzá. Villával vagy habverővel alaposan keverjük össze. A maradék vajat melegítsük fel a serpenyőben, és adjuk hozzá a tojásos keveréket. Amint látjuk az alján, hogy az omlett összeállt, erőteljesen mozgassuk a serpenyőt, így  biztosíthatjuk  a puha omlettet, és megakadályozzuk  annak barnulását.

Gombás, brokkolis omlett alapja

Gombás, brokkolis omlett alapja

Most tegyük a tölteléket az omlett közepére. Hajtsuk az omlettet saját magára egy spatula segítségével. Döntsük meg a serpenyőt és az omlettet csúsztassuk ki egy tányérra. Az omlettet bármilyen más töltelékkel is kipróbálhatjuk. Friss eper és Brie sajt együtt remek reggeli lehet. Egy másik kombináció lehet a párolt zöldségeket parmezán sajttal és édesköménnyel vegyíteni. Lehet reggelire, tízóraira, vagy akár egy könnyed vacsorára is tálalni.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012