Vásárláskor, ha lehet, teljesen főtt garnélarákot vegyünk. Ezzel időt takarítunk meg és szakácsnak az idő kincs. A sárgabarack masszát elkészíthetjük egy nappal korábban, így akkor ez a vacsora egy szempillantás alatt elkészülhet. Hozzávalók: 4 db aszalt sárgabarack, 3/4 csésze víz, 2 evőkanál kókuszlé, 1 evőkanál csökkentett nátrium tartalmú tamari szójaszósz, 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1 1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 70 dkg brokkoli virág, 40 dkg főtt , tisztított közepes garnéla, 2 evőkanál pirított szezámmag.
1/8 teáskanál zúzott piros paprika , 3 csésze főtt barna rizs.Garnélarák brokkolival elkészítése: Helyezzük bele a kajszibarackokat egy kis tálba a víz negyed részével és hagyjuk ázni legalább 1 órán keresztül. Szűrjük le sárgabarackot az áztató folyadékból, és passzírozzuk addig, amíg pasztaformát nem kapunk, kaparjuk le a tál oldaláról is a masszát. Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért. Ha kell, adjunk hozzá kevés vizet és kókuszlevet és a folyamatot egészen addig csináljuk, amíg nem áll össze a massza.

Garnélarák brokkolival alapanyaga
Tegyük félre.A fennmaradó 1/2 csésze vizet lassú tűzön egy nagy serpenyőben melegítsük fel. Adjuk hozzá a brokkolit, csökkentsük a hőt közepes erősségűre. Fedjük le és főzzük 5 percig, kevergetve. A fedőt vegyük le, adjuk hozzá a garnélarákot és a barackot és keverjük addig, amíg a garnélarák és a brokkoli barackos lesz. Tovább kell főzni 3 percig. Keverjük hozzá a zúzott pirospaprikát és díszítsük szezámmaggal. Tálaljuk rizzsel. 4 személyre készült a garnélarák brokkolival.