0

Garnélarák brokkolival

Vásárláskor, ha lehet, teljesen főtt garnélarákot vegyünk. Ezzel időt takarítunk meg és szakácsnak az idő kincs. A sárgabarack masszát elkészíthetjük egy nappal korábban, így akkor ez a vacsora egy szempillantás alatt elkészülhet. Hozzávalók: 4 db  aszalt sárgabarack, 3/4 csésze víz,  2 evőkanál kókuszlé, 1 evőkanál csökkentett nátrium tartalmú  tamari szójaszósz, 1 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 1 1/2 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 70 dkg  brokkoli virág, 40 dkg  főtt , tisztított  közepes garnéla, 2 evőkanál pirított szezámmag.

1/8 teáskanál zúzott piros paprika , 3 csésze főtt barna rizs.Garnélarák brokkolival elkészítése: Helyezzük bele a  kajszibarackokat  egy kis tálba  a víz negyed részével  és hagyjuk ázni legalább 1 órán keresztül. Szűrjük le sárgabarackot az áztató folyadékból, és passzírozzuk addig, amíg pasztaformát nem kapunk, kaparjuk le a tál oldaláról is a masszát.  Hozzáadjuk a fokhagymát és a gyömbért. Ha kell, adjunk hozzá kevés vizet és kókuszlevet és a folyamatot egészen addig csináljuk, amíg nem áll össze a massza.

 Garnélarák  brokkolival alapanyaga

Garnélarák brokkolival alapanyaga

Tegyük félre.A fennmaradó 1/2 csésze vizet lassú tűzön egy nagy serpenyőben melegítsük fel. Adjuk hozzá a brokkolit, csökkentsük a hőt közepes erősségűre. Fedjük le és főzzük 5 percig, kevergetve. A fedőt vegyük le, adjuk hozzá a garnélarákot és a barackot és keverjük addig, amíg a garnélarák és a brokkoli barackos lesz. Tovább kell főzni 3 percig.  Keverjük hozzá a zúzott pirospaprikát és díszítsük szezámmaggal. Tálaljuk rizzsel. 4 személyre készült a garnélarák brokkolival.

  
Iktatva: Halak Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013