0

Garnéla és brokkoli

Hozzávalók 4 főre :  8 tojás, 1 teáskanál szezámolaj, 3 evőkanál apróra vágott friss koriander , 2 teáskanál kukoricaliszt, 1 ek világos szójaszósz, 2 evőkanál száraz sherry , 300g brokkoli virág, vékonyra szeletelve,  1 narancs vagy piros paprika, kimagozva, vékonyra szeletelve, 50 g friss gyömbér gyökér, megtisztítva,  vékony csíkokra vágva, 2 gerezd fokhagyma, felaprítva, 4 újhagyma, szeletelve, 350 g  nyers garnéla ,200g szójacsíra. Elkészítése: Üssük fel a tojásokat, tegyük hozzá a szezámolajat és a koriandert, majd tegyük félre. Keverjük össze a kukoricalisztet a szójaszósszal és a sherryvel sima péppé és ezt is tegyük félre.

Melegítsük a fel az olaj felét egy nagy serpenyőben vagy wokban. Adjuk hozzá a brokkolit, a borsot, a gyömbért, a fokhagymát és az újhagymát, és kevergetve süssük 5 percig, vagy addig  amíg a brokkoli színe  élénkzöld marad. Öntsük hozzá és keverjük a kukoricalisztes keverékkel 1 percig.Majd adjuk hozzá a garnélarákot és 2 percig főzzük, majd hozzáadjuk a szójacsírát és főzzük további 1 percig, vagy amíg a rákok rózsaszínek nem lesznek. Tegyük egy nagy tálba, adjuk hozzá a gyümölcsöket, és tartsuk melegen.

 Garnéla és brokkoli alapja

Garnéla és brokkoli alapja

Töröljük ki az edényt egy darab konyhai papírtörlővel. A maradék  olajat melegítsük fel a serpenyőben, öntsük bele a tojásos keveréknek alig több mint felét, és keverjük el a serpenyőben, hogy a tojásos keverék terüljön szét egyenletesen az alján. Keverjük meg egyszer vagy kétszer, majd hagyjuk, hogy a tojás meg kb 3 percig süljön. Lazítsuk meg az omlett szélét, és helyezzük át egy tálaló tálra.Gyorsan adjuk hozzá a maradéktojásos keveréket is, és főzzük 1-2 percig, amíg csak meg nem sül. Tegyük a zöldségek tetejére az egész omlett, és azonnal tálaljuk.

  
Iktatva: Kínai étel Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013