0

Fokhagymás brokkoli szójaszósszal

Hozzávalók.1 fej fokhagyma hámozott 16 szegfűszeg, 1 csésze jó olívaolaj, 1 teáskanál zúzott Paprika, 1 teáskanál só , 4 brokkoli szárak vágott virág (8 csésze virág), 2 evőkanál szójaszósz. Fokhagymás brokkoli szójaszósszal elkészítése. Tegyük bele a megtisztított fokhagyma gerezdeket és egy kis olajjal egy nagyméretű serpenyőbe. Melegítsük fel, és pirítsuk meg fedetlenül kis lángon 10-15 percig, amíg a fokhagyma jól megpirul.

Kapcsoljuk le a hőmérsékletet alacsonyra, és adjuk hozzá a pirospaprikát és a 1/2 teáskanál sót.  Azonnal tegyük át egy hőálló edénybe, hogy megállítsuk a főzés folyamatát. Hagyjuk lehűlni szobahőmérsékletre. Pároljuk meg a brokkolit ki fehéredésig egy nagy fazékforrásban lévő sós vízben 2-3 percig, de csak addig főzzük, amíg ropogósra puhul. Szűrjük le jól, és merítsük bele rögtön egy nagy tál jeges vízbe, amíg a brokkolit lehűtjük.

Ebből lesz a fokhagymás brokkoli  szójaszósszal

Ebből lesz a fokhagymás brokkoli szójaszósszal

Ez a folyamat megállítja szintén a főzés folyamatát és beállítja a brokkoli élénkzöld színét. Csöpögtessük ezután jól le.  Fogjunk egy nagy tálat, tegyük bele a brokkolit, majd a 1/2 teáskanál sót, 1/4 csésze olajt, a pirított fokhagymát, és a szójaszószt. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint tehetünk még bele a fűszerekből és tálaljuk hidegen vagy szobahőmérsékleten. Kitűnő saláta lehet akár sültek mellé köretnek, akár grillezéskor is elkészíthetjük.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013